Predstavljanje manifestacije Legendfest Lukavec

Slika /arhiva/100421-TZZZ-logo.jpg

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na još jednu izložbu u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije, na kojoj ćemo predstaviti manifestaciju Legendfest Lukavec - festival narodnih priča, mitova i legendi Zagrebačke županije (utorak, 26. svibnja 2015. u 11 sati, Preradovićeva 42, Zagreb).

Izložbu će postaviti Muzej Turopolja, a moći ćete vidjeti neke od radova hrvatskih ilustratora koji su pratili i surađivali na festivalu Legendfest u proteklih deset godina, kao i fotografije s prošlogodišnjega, prvog Legendfesta Zagrebačke županije u Lukavcu.

Legendfest kao vrlo uspješan festival već se deset godina održava u malome istarskom gradiću Pićanu. U svibnju 2014. godine u Starom gradu Lukavcu, pokraj Velike Gorice, održano je prvo izdanje Legendfesta Lukavec, u organizaciji Udruge Val kulture i Muzeja Turopolja. Kroz festival narodnih priča, mitova i legendi Zagrebačke županije u dva dana događanja održano je više od 30 različitih programa koje je posjetilo više od pet tisuća posjetitelja.

Ove će se godine festival u Lukavcu održati 30. i 31. svibnja, a glavna tema bit će coprnice. Dvodnevna manifestacija bit će ispunjena raznolikim događanjima - uz nekoliko izložbi, bit će tu čitanja priča, predavanja, kazališne predstave, glazbeni program i radionice, a sve nadahnuto bogatom narodnom predajom.

Izložba ostaje otvorena do 30. lipnja 2015.



Najave