Pred nama je još jedna uspješna turistička sezona

Slika /arhiva/logo_hrgif

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić ocijenio je danas u Dubrovniku da se po dolasku  turista za uskrsne blagdane može očekivati još jedna uspješna turistička godina.  

"Uskrsni blagdani protekli su u pozitivnom turističkom ozračju, kako je i očekivano, a što je najbolji predznak ulaska u još jednu uspješnu turističku godinu", kazao je Bulić. 

Dodao je, kako je ove godine cilj ostvariti dva posto više noćenja od dosad najuspješnije 2005. turističke godine, te povećati financijski učinak tri do pet posto u odnosu na prošlu godinu. 

"Posebno raduje što su svi hoteli, koji su otvorili vrata za Uskrs, spremno dočekali prve goste, a osim onih koji su došli s tradicionalnih tržišta, Italije, Austrije, Slovenije i Njemačke, zadovoljstvo je vidjeti znatan broj gostiju  iz Španjolske, te nastavak pozitivnih trendova iz Francuske, Velike Britanije i Irske, Nizozemske, te skandinavskih zemalja", naglasio je direktor HTZ-a Niko Bulić. 

Po prvim podacima  hotela i turističkih zajednica na hrvatskoj obali tijekom uskrsnih blagdana boravi više od 40 tisuća turista. (Hina)



Pisane vijesti