Potpisan Memorandum „Kulturna turistička ruta - Put rimskih careva“

Slika /arhiva/120224-rimski-tiberije.jpg

Pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić potpisao je danas u Srijemskim Karlovcima, s predstavnicima tijela nadležnih za turizam Srbije, Rumunjske i Bugarske, Memorandum o suglasnosti o suradnji unutar projekta „Kulturna turistička ruta – Put rimskih careva“.

Memorandum o regionalnoj suradnji potpisan je u sklopu „Konferencije o održivosti ruralnog turizma“, koja se od 22. do 24. veljače održava u Srbiji, u organizaciji Dunavskog kompetencijskog centra i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije. Riječ je o dokumentu kojim se države potpisnice obvezuju provoditi mjere i aktivnosti koje će pridonijeti razvoju spomenute rute i drugih turističko-kulturnih proizvoda, te poticati sve sudionike turističkog tržišta da razvijaju kvalitetne turističke  programe u području kulturnog turizma.

Potpisani Memorandum trebao bi pridonijeti jačanju kulturnog turizma zemalja regije i predstavlja jedan od prvih zajedničkih projekata zasnovanih na smjernicama EU strategije za dunavsku regiju, s ciljem dugoročnog održivog razvoja Podunavlja.



Pisane vijesti