Posjet veleposlanice Katara - predstavljeni investicijski projekti u turizmu

Slika /arhiva/katar_131210-1.JPG

Veleposlanica Katara Moza Bint Naser bin Ahmed Ali Al-Thani danas je službeno posjetila ministra turizma Darka Lorencina kako bi razgovarala o unaprjeđenju suradnje na području turizma između ove dvije zemlje te saznala više o planovima  za daljnje investicije. Ministar je zahvalio na posjetu katarske delegacije prošlog tjedna Hrvatskoj te zaključio kako odnos među ove dvije zemlje napreduje brzim koracima. Naglasio je kako bi volio uspostaviti suradnju i na području turizma te predstavio odlične turističke rezultate Hrvatske.. Ministar Lorencin istaknuo kako je ova  2013. vrlo važna godina za hrvatski turizam, jer je i u Hrvatskom saboru usvojena Strategija razvoja hrvatskog turizma za razdoblje 2013.–2020. Ministar je rekao kako se intenzivno radi na implementaciji Strategije te pripremi Strateškog marketinškog plana, u kojem se po prvi puta određuju strateška tržišta za Hrvatsku.

Veleposlanica Katara Moza Bint Naser bin Ahmed Ali Al-Thani danas je službeno posjetila ministra turizma Darka Lorencina kako bi razgovarala o unaprjeđenju suradnje na području turizma između ove dvije zemlje te saznala više o planovima  za daljnje investicije.

Ministar je zahvalio na posjetu katarske delegacije prošlog tjedna Hrvatskoj te zaključio kako odnos među ove dvije zemlje napreduje brzim koracima. Naglasio je kako bi volio uspostaviti suradnju i na području turizma te predstavio odlične turističke rezultate Hrvatske.. Ministar Lorencin istaknuo kako je ova  2013. vrlo važna godina za hrvatski turizam, jer je i u Hrvatskom saboru usvojena Strategija razvoja hrvatskog turizma za razdoblje 2013.–2020. Ministar je rekao kako se intenzivno radi na implementaciji Strategije te pripremi Strateškog marketinškog plana, u kojem se po prvi puta određuju strateška tržišta za Hrvatsku.

Ministar je predstavio planove koje ima Ministarstvo turizma zajedno s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom vezane uz privatizaciju turističkog portfelja. Naglasio je da je pri završetku proces pronalaženja strateških partnera za tvrtke koje su u većinskom državnom vlasništvu, a poslovale su s gubicima. Ministar je najavio kako će se u prvoj polovici 2014. godine privatizirati i tvrtke koje pozitivno posluju, ali im je potreban svjež kapital te najavio kako će se za njih raspisati javni natječaji, te pozvao i katarske tvrtke da se jave s pismima namjere.

Lorencin je predstavio i dodatna dva projekta za koja će se uskoro raspisati natječaji, a  na kojima želi razviti top resorte – Kupari te otočje Brijuni.

Također, Lorencin i Nj.E. Moza Al-Thani razgovarali su o mogućnostima organizacije putovanja za novinare, turoperatore te predstavnike investicijskih agencija iz Katara u Hrvatsku. Prisjetili su se kako je 2010. godine potpisan ugovor o suradnji između ove dvije zemlje, ali do sada Katar nije imao svoje predstavništvo u Hrvatskoj.



Pisane vijesti