Pomoćnik ministra turizma Kramarić na Europskom turističkom forumu u Vilniusu

Slika /arhiva/Vilnius-Litva_view.jpg

Pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić, sudjelovao je danas u Litvi na 12. Europskom turističkom forumu, koji se od 17. i 18. listopada održava u Vilniusu. Uoči službenog otvorenja foruma, održan je i neformalni susret ministara turizma i državnih tajnika zemalja članica Europske unije, na kojem su glavne teme bile vizni sustav EU,  inicijative za turizma seniora i buduće financiranje turizma u okviru višegodišnjeg proračunskog okvira za 2014.-2020. godine.  Na skupu je pomoćnik ministra Kramarić, kao izaslanik ministra turizma Darka Lorencina, predstavio ciljeve i smjernice turističkog razvoja Republike Hrvatske. Europski turistički forum organizira Europska komisija u sklopu litavskog predsjedanja Vijećem Europske unije, a na njemu sudjeluju čelnici EU i zemalja članica.

Pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić, sudjelovao je danas u Litvi na 12. Europskom turističkom forumu, koji se od 17. i 18. listopada održava u Vilniusu. Uoči službenog otvorenja foruma, održan je i neformalni susret ministara turizma i državnih tajnika zemalja članica Europske unije, na kojem su glavne teme bile vizni sustav EU,  inicijative za turizma seniora i buduće financiranje turizma u okviru višegodišnjeg proračunskog okvira za 2014.-2020. godine.  Na skupu je pomoćnik ministra Kramarić, kao izaslanik ministra turizma Darka Lorencina, predstavio ciljeve i smjernice turističkog razvoja Republike Hrvatske.

Europski turistički forum organizira Europska komisija u sklopu litavskog predsjedanja Vijećem Europske unije, a na njemu sudjeluju čelnici EU i zemalja članica.

Na ovogodišnjem skupu, s temom „Turizam – snaga za gospodarski rast, društvene promjene i skrb“, raspravlja se o utjecaju turizma na gospodarstvo EU, međunarodnim razvojnim turističkim trendovima, izazovima i mogućnostima turističkog sektora te o budućnosti turizma u Europi. Također, raspravlja se o novim mogućnostima financiranja turizma u okviru financijskog razdoblja 2014.-2020., te o jednom od prioriteta litavskog predsjedavanja - Strategiji mora baltičke regije.

Forum služi kao platforma za razmjenu primjera iz prakse i za razgovor o mogućim izazovima, perspektivi i promjenama u turističkom sektoru te je odlična prilika za istraživanje načina privlačenja turista na nova tržišta i uporište za promicanje Europe kao jednog od najvažnijih svjetskih turističkih odredišta.
 



Pisane vijesti