Počela skupština Udruženja hotelijersko-turističkih škola

Slika /arhiva/091118-dbkbd.jpg

U Dubrovniku je danas počela s radom godišnja skupština Udruženja hotelijersko-turističkih škola, te natjecanje studenata i učenika turističkih i ugostiteljskih škola Europe.
 
Ovogodišnji skup AEHT-a otvorio je ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, a okupilo se 700 sudionika iz 30 zemalja, najviše iz Italije, Nizozemske, Hrvatske, Austrije, Francuske i Finske. U članstvu AEHT-e je oko 430 škola iz 44 europske zemlje među kojima je i Turistička i ugostiteljska škola iz Dubrovnika.
 
Kako su u prigodi otvaranja kazali ministar Fuchs, te državni tajnik za turizam Ivo Mujo, oba ministarstva prate razvoj strukovnog obrazovanja kroz razne potpore i kredite budući da je, kazao je Fuchs, to sustav na kojem se gradi razvoj svake države posebno onaj gospodarski.
 
U Hrvatskoj je 70 posto srednjih škola u sustavu strukovnih i ima pozitivnih pomaka kad je riječ o upisima, rečeno je.
 
Ministar Fuchs posebno je pohvalio Turističku i ugostiteljsku školu iz Dubrovnika koja je nositelj strukovnog obrazovanja u turizmu i koja je, rečeno je, na vrijeme prepoznala značenje međunarodnog razvoja uključivši se u AEHT. (Hina)
 

Pisane vijesti