Pastirske igre III

Slika /arhiva/pastirske-igre.jpg

U zagrebačkom parku Bundek, 8. lipnja 2014. godine, od 10.00 do 15.00 sati održat će se Pastirske igre III, pod generalnim pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića i u organizaciji Waldorfske škole u Zagrebu te Udruge roditelja i učitelja te škole.

Manifestacija Pastirske igre objedinjuje više izvornih sportskih i kulturnih sadržaja, a održava se treću godinu za redom u Zagrebu. Organizirano je natjecanje u starim sportovima za učenike 3. i 4. razreda osnovnih škola, a u dodatnim edukativnim sadržajima mogu sudjelovati svi gosti, rodbina, prijatelji, mlađa i starija djeca, kao i redovni posjetitelji parka Bundek.

Program "Pastirskih igara" sastoji se od natjecanja u starim sportovima: utrke štulama, utrke u vreći, utrke šinjama, gađanje strijelom, kozana, bacanje potkove, potezanje konopa; radionice izrade glazbenih instrumenata od materijala iz prirode; radionice izrade šešira od grančica i lišća; radionice filcanja i izrade predmeta od vune; radionice izrade igračaka od drveta.

Želja organizatora je da Pastirskim igrama prakticiramo nenasilje kroz tradicijske vrijednosti koje se njeguju u starim sportovima, izgradnju i poticanje sportskog duha kod mladih kroz međusobno uvažavanje i toleranciju u našim različitostima; revitaliziramo tradicionalne hrvatske sportova i kulturnu baštinu; upoznamo djecu/učenike iz urbanih sredina s izvornim hrvatskim kulturnim i sportskim izričajem; predstavimo grad Zagreb kao "sakupljača i njegovatelja" izvorne hrvatske kulturne baštine.



Najave