​Osnovna škola Petra Preradovića iz Zagreba osvojila je prestižnu titulu najaktivnije škole u Europi

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/201209_os_petar_preradovic.jpg

Izazov „Šetnja oko Zemlje“ donio je Osnovnoj školi Petra Preradovića iz Zagreba prestižnu titulu najaktivnije škole u Europi po izboru Europske komisije. Europska komisija je u konkurenciji 95 prijavljenih projekta u tri kategorije proglasila zagrebačku OŠ Petra Preradovića pobjednicom #BeActive Awardsa u kategoriji Obrazovanje.

Osnovna škola Petra Preradovića je za vrijeme pandemije koronavirusa provela jedinstven izazov „Šetnja oko Zemlje“.

Izazov je osmislio profesor tjelesne i zdravstvene kulture Juraj Horžić kako bi i za vrijeme lockdowna potaknuo učenike na redovitu tjelesnu aktivnost.

Cilj izazova bio je u što kraćem vremenu prehodati ili pretrčati Zemlju, a izazovu je prof. Horžić dodao i edukativnu komponentu.

Svaki dan do završetka izazova vodio se dnevnik puta u kojem je napisan broj kilometara koji su taj dan prešli te koje su gradove, države i regije posjetili i s kojim zanimljivostima su se susreli. Projekt je aktivirao oko 2.000 učenika, članova njihovih obitelji i školskih djelatnika diljem Hrvatske.

Europska komisija na godišnjoj razini u sklopu Europskog tjedna sporta dodjeljuje #BeActive nagrade kojima potiče sportske inicijative diljem Europe.

Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije Lokalni heroj (Local hero), Obrazovanje (Education) i Radno mjesto (Workplace).

Priopćenja