Održana sjednica Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenja turističke ponude

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/210118_savjet3.jpg

Danas je online održana 3. sjednica Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenja turističke ponude na kojoj je bilo riječi u uvođenju sigurnosnih oznaka Safe travels te nacionalne oznake primjene sigurnosnih protokola Safe Stay in Croatia.

„Ponajprije svima želim zahvaliti na svemu dosad učinjenom za potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije. Turističko-ugostiteljski sektor u ovim teškim trenucima pokazao je veliko srce i na tome vam hvala“, poručila je Brnjac.
 
Na sjednici Savjeta raspravljalo se o sigurnosnim protokolima i uvođenju sigurnosnih oznaka u hotele, ugostiteljske objekte, marine, privatni smještaj, luke, trajekte.
 
„Vrlo je važno da turistički dionici budu uključeni i pravodobno informirani o aktivnostima kojima nastojimo Hrvatsku pozicionirati kao sigurnu destinaciju na našim emitivnim tržištima, upravo kako bi sustav sigurnosnih oznaka što kvalitetnije zaživio“, na sjednici Savjeta istaknula je ministrica Brnjac.
 
Dodajmo kako Ministarstvo turizma i sporta priprema sigurnosne protokole koji će biti usklađeni s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dodjeljivanje sigurnosnih oznaka planirano je za početak veljače, a na sjednici se raspravljalo i o edukaciji turističkih djelatnika kako bi se protokoli zaštite zdravlja što kvalitetnije primijenili.
 
Članovi Savjeta informirani su i o programu državnih potpora vrijednih 1,5 milijardi kuna za potporu poduzećima u turističkom i sportskom sektoru pogođenima pandemijom koronavirusa, a ministrica Brnjac izvijestila je kako se uskoro očekuje i Odluka Vlade Republike Hrvatske na spomenuti program.

Priopćenja