Održan godišnji kongres Europske biciklističke federacije

Slika /arhiva/050508-ecf.jpg

Pod pokroviteljestvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka na Brijunima je od 5. do 8. svibnja održan godišnji kongres ECF-a (European Cyclists" Federation), u organizaciji udruge Bicikl, hrvatskog predstavnika u Federaciji, na kojemu je sudjelovalo 49 predstavnika iz 23 zemlje. 

U dva i pol radna dana raspravljalo se o nekoliko važnih tema, kao što su EuroVelo, cikloturizam, ali važno je da se na Brijunima birao novi predsjednik ECF-a. Posljednih  pet godina ECF je vodio gospodin Horst Hahn-Kloeckner, a novi predsjednik izabran na ovogodišnjem kongresu postao je Manfred Neun iz ADCF-a, Njemačka.

Udruga Bicikl iskoristila je nazočnost predstavnika brojnih zemalja za promociju Hrvatske kao cikloturističke destinacije te je prezentirala hrvatske publikacije biciklističkih karata i knjigu u izdanju Turističke naklade «Biciklom kroz Hrvatsku». Priređena je i degustacija ogulinskog sira i «masnice», te  večera i svečanost s programom kulturno-umjetničkog društva Pula koje je predstavilo tradicionalne plesove u narodnim nošnjama iz svih djelova Hrvatske, od Dalmacije do Slavonije.

Vizualni identitet cijelog zbivanja osmislili su hrvatski umjetnici Danijel Žeželj i Stanislav Habjan, od grafičkih rješenja akreditacija do majica i plakata, pa do likovne radionice u kojoj su djeca izradila sliku s temom bicikla.

Voditelji kongresa ECF-a  Djeca na likovnoj radionici



Pisane vijesti