Objavljen Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini

Slika /z_Slike/vijesti/Untitled design (55).png

Prema Pravilniku o programu javnih potreba u sportu na državnoj razini, a u cilju poticanja razvoja sportske infrastrukture te zadovoljavanja javnih potreba u sportu kroz izgradnju novih, poticanje i planiranje rekonstrukcije postojećih te opremanje sportskih građevina na području jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini.

„Novim Zakonom o sportu napravili smo dodatni iskorak u uređenju sustava financiranja sporta te je donesen Pravilnik o javnim potrebama u sportu koji po prvi puta na jednom mjestu na pregledan način obuhvaća sve programe i projekte koji se financiraju kao javna potreba u sportu na državnoj razini. Između ostalog, važan dio ovog Pravilnika odnosi se i na sve procese oko sufinanciranja izgradnje ili obnove sportske infrastrukture te smo po prvi puta objavili javni poziv za iskaz interesa za sportsku infrastrukturu u tekućoj godini za sljedeću godinu. Time omogućavamo županijama i općinama bolje planiranje proračuna, jer će unaprijed znati na koliku pomoć mogu računati iz državnog proračuna. Vjerujem da ćemo kroz ovaj poziv pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj dostupnosti sporta građanima u svim dijelovima Hrvatske“, rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Projektni prijedlozi mogu se nominirati u jednu od osam skupina sportskih građevina: nogometno igralište-prirodna trava/veliko, nogometno igralište-umjetna trava/veliko, sportska dvorana (uključujući školske sportske dvorane), vanjsko sportsko igralište, atletska staza, teniski tereni, ostalo (kuglana, skijalište, boćalište, bazen, streljana, klizalište, biciklistička staza i sl.) i posebno programsko područje (podskupine outdorfitness/street workout i vanjsko nogometno igralište umjetna trava/malo).

Projektni prijedlog se podnosi Ministarstvu turizma i sporta putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu (NISUS), a rok za podnošenje zahtjeva je 8. prosinca 2023. godine.

Više informacija o Javnom pozivu možete pronaći na sljedećoj poveznici https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182.

Priopćenja