Obilježeno pola stoljeća Turističke zajednice Čakovca

Slika /arhiva/140207TZCakovec_50-2.jpg

Turistička zajednica grada Čakovca obilježila je danas 50. obljetnicu osnutka, svečanim domjenkom održanim u zgradi Scheier u Čakovcu. Prisutne su pozdravili gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, direktorica Turističke zajednice grada Čakovca Ivana Maltar, kao i savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, dok je direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri istaknula Čakovec i cijelu Međimursku županiju kao izvrstan primjer uspješnog turizma na kontinentu.

„Jedan od strateških ciljeva koje Hrvatska turistička zajednica svojim djelovanjem nastoji ostvariti, a koje definira postojeći Strateški marketinški plan hrvatskog turizma, poticanje jee što većeg broja dolazaka turista i u kontinentalni dio Hrvatske. Stoga smo ponosni na činjenicu da iz godine u godinu u ovom dijelu Hrvatske ostvarujemo sve bolje rezultate. Dobroj turističkoj godini koja je iza nas velik su doprinos dali kontinentalni krajevi, a naročito nas veseli podatak da su domaći gosti u Međimurju ostvarili čak 18 posto više dolazaka nego u 2012. i 15,3 posto više noćenja. Hrvatska turistička zajednica kroz svoje aktivnosti pruža i nastavit će pružati podršku razvoju turizma na kontinentu koji ima sve predispozicije za ostvarivanje dobrih rezultata tijekom cijele godine. Ta su nastojanja u skladu s PPS konceptom koji definira novi Strateški marketinški plan hrvatskog turizma (2014.-2020.), odnosno razvojem ponude i ostvarenjem većeg broja dolazaka u razdoblju pred i posezone, na kojem će HTZ u ovoj i nadolazećim godinama intenzivno raditi zajedno sa svim ključnim dionicima iz privatnog i javnog sektora“, rekla je direktorica Matešić.

U prošloj godini na razini Međimurske županije ostvaren je porast broja dolazaka od 16,32 posto i noćenja od 10,88 posto, a izvrsni rezultati zabilježeni su tijekom cijele godine, uključujući dvoznamenkasti rast broja dolazaka u pred i posezoni, kao i rekordni listopad s čak 54 posto više dolazaka i 66 posto više noćenja. Turističko društvo tadašnje Općine Čakovec osnovano je 8. veljače 1964. godine, 1991. pravni sljednik Turističkog društva bila je Turistička zajednica općine Čakovec „Međimurje“, a 1993. godine ustrojena je kao Turistička zajednica grada Čakovca.



Pisane vijesti