Novim parkiralištima za bicikle na ruti Dunav i Srijem privlače cikloturiste

Slika /arhiva/120607-bic-v.jpg

Udruga za razvoj i promociju biciklizma i cikloturizma "Panonija cikloturizam" iz Vukovara uz pomoć Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva turizma postavila je osam parkirališta za bicikle na trasi biciklističkih ruta Dunav i Srijem u Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Iloku i Otoku, izvijestili su iz te udruge.

Prema riječima pomoćnika pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije Marija Banožića, dosadašnji nedostatak parkirališta za bicikle odbijao je cikloturiste da se duže zadržavaju na atraktivnim turističkim odrednicama na biciklističkim rutama kroz Vukovarsko-srijemsku županiju, kao i lokalno stanovništvo da više koriste i ostavljaju bicikle.

"Dunavska ruta je vrlo atraktivna cikloturistima, prolazi živopisnim krajolikom, selima i vinogradima na obroncima Fruške Gore, a na nju se spaja ruta Srijem. Cikloturisti koji putuju Dunavskom rutom mogu rutom Srijem obići cijelu županiju jer je ruta kružna i vraća se na međunarodnu rutu Dunav", navodi Banožić podsjećajući kako je biciklistička ruta Dunav dio međunarodne Dunavske biciklističke rute Eurovelo 6 kroz Hrvatsku, dok ruta Srijem povezuje južni i sjeveroistočni dio Vukovarsko-srijemske županije.

Županijske vlasti su uvjerene kako bi se projektom postavljanja biciklističkih parkirališta, koja bi se u konačnici nalazila u svih 26 mjesta kroz koja prolaze Dunavska i Srijemska biciklistička ruta, potaknuo razvoj cikloturizma i omogućilo i tim turistima da se duže zadržavaju. a potaknulo bi se i lokalno stanovništvo iz urbanih krajeva da više koriste bicikle u svakodnevnom životu.

Prema riječima tajnika Udruge za razvoj i promociju biciklizma i cikloturizma "Panonija cikloturizam" Tomislava Zadre, parkirališta su postavljena na najpodesnije lokacije za lokalno stanovništvo i turiste, poštujući dostupnost, vidljivost i blizinu biciklističkih i pješačkih komunikacija. Svako parkiralište ima i promotivno-informativnu ploču o biciklističkim rutama, pravcima i pravilima kretanja. (Hina)



Pisane vijesti