Novi natječaji za hotele Podgora i Živogošće

Slika /arhiva/hfp-ltif

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) danas je donio odluke o raspisivanju novih natječaja za prodaju dionica hotela Podgora i Živogošće te ZRC-a Lipik.
 
Za radničko dioničarstvo će se 'pričuvati' i 22 posto dionica Hotela Podogora, čijih će 51,17 posto dionica na natječaju biti ponuđeno po 15 posto od njihove nominalne vrijednosti, kao i 25 posto dionica Hotela Živogošće, za čijih će 55,19 posto dionica početna cijena iznositi 20 posto od nominalne vrijednosti.
 
No, UO HFP-a donio je odluku da se dio obveza ZRC-a Lipik, koji se odnosi na 182 milijuna kuna vrijedan kredit uz državno jamstvo, 'prebaci' na Ministarstvo financija, koje će nastaviti otplaćivati taj kredit. Istodobno je HFP zadužen da putem Državnog odvjetništva pokuša naplatiti ta potraživanja u budućnosti.
 
Time bi se obveze ZRC-a Lipik, koje iznose oko 215 milijuna kuna, umanjila za oko 75 posto, čime bi ta tvrtka bila privlačnija potencijalnim ulagačima, pojasnio je predsjednik UO HFP-a Damir Polačec te je dodao da se time želi izbjeći stečaj nad tvrtkom čija je revitalizacija nužna tom kraju snažno pogođenom ratom. (Hina) 



Pisane vijesti