Novi natječaj prekograničnog programa Hrvatska-Mađarska

Na trećem natječaju za financiranje projekata u sklopu IPA Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska, podnositeljima prijedloga na raspolaganju je više od 21 milijun eura, istaknuto je na današnjem predstavljanju ovoga projekta u Osijeku.

Direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje (RRA) Stjepan Ribić kazao je kako je ovo do sada najveći natječaj u kojem je 19 milijuna eura namijenjeno za projekte zaštite okoliša i razvoja kontinentalnog turizma, a ostatak za gospodarsku suradnju i razvoj ljudskih potencijala.

Ovo je prvi slučaj da se projekti iz zaštite okoliša i turizma mogu prijavljivati na natječaj iz ovoga programa, i tu očekujemo najviše projekata, poput razvoja mreže biciklističkih staza, lova i ribolova, kulturne i tradicijske baštine, rekao je Ribić.

Napomenuo je kako je rok za prijavu projekata 12. ožujka iduće godine, a da se realizacija prvih projekata očekuje krajem 2012. ili početkom 2013. godine.

Dodao je kako su podnositelji prijedloga projekata s područja Osječko-baranjske županije u prva dva natječaja dobili više od 6 milijuna eura bespovratnih sredstava.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako se, s obzirom na iznimno dobru suradnju s mađarskom županijom Baranja, očekuju kvalitetni projekti, posebice u području kontinentalnog turizma, što je jedna od strateških razvojnih smjernica ove županije. (Hina)



Pisane vijesti