Nema obvezujućih ponuda za Hotel Plat

Slika /arhiva/duudi-jpeg-L.JPG

Na natječaj za kupnju dionica Hotela Plat u Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) nije stigla nijedna obvezujuća ponuda, izvijestio je danas taj ured.

Postupak javnog prikupljanja ponuda za kupnju 182.440 dionica dubrovačkog društva Hoteli Plat, što čini 92,49 posto temeljnog kapitala, u vlasništvu Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, započeo je objavom poziva za iskazivanje interesa za kupnju dionica 24. veljače. Tijekom trajanja javnog poziva zaprimljeno je 15 pisama namjere, a potencijalnim investitorima koji su dostavili pisma namjere u prvom krugu, 31. srpnja 2014. godine poslani su pozivi za podnošenje obvezujuće ponude, s početnom cijenom od 99,99 milijuna kuna.

Rok za podnošenje obvezujućih ponuda istekao je jučer. Tijekom trajanja poziva za podnošenje obvezujućih ponuda otkupljena je jedna ponudbena dokumentacija, ali nije dostavljena obvezujuća ponuda.

U DUUDI-ju procjenjuju da su tržišno procijenjena cijena i uvjeti natječaja bili iznad očekivanja investitora. Stoga najavljuju da će Centar za restrukturiranje i prodaju učiniti detaljnu analizu natječaja za kupnju dionica Hotela Plat i pristupiti pripremi novog natječaja.

DUUDI je tako za neuspjeh privatizacije dubrovačkog Plata ponudio isto objašnjenje kao i za neuspjeh privatizacije Hotela Maestral, u privatizacijskom procesu, koji je počeo također u veljači. (Hina)



Pisane vijesti