Nautički sajam Adriatic Boat Show u svibnju

Slika /arhiva/a-b-show-nsp-L.jpg

Četvrti po redu međunarodni nautički sajam Adriatic Boat Show (ABS) u organizaciji NCP - Nautičkog Centra Prgin održat će se od 17. do 20. svibnja u šibenskoj Mandalina Marini, izvijestili su danas iz uprave sajma.

Po prvi put Adriatic Boat Show će se održati u svibnju, a isti termin sajam će zadržati i u budućnosti, kažu iz ABS-a.

Prošlogodišnja sajamska priredba je iz logističkih razloga, vezanih za izgradnju novog dijela marine, bila odgođena, pa je ove godine koncept sajma prilagođen novom proljetnom terminu.

Na 60.000 metara četvornih otvorenog prostora, ABS će okupiti usko specijaliziran segment nautičkog turizma kojeg čine jahte sa stalnom posadom i predstavnici vezanih djelatnosti - agenti s centralnom flotom plovila, charter brokeri, te kompanije za yacht, charter i crew management. Također, dio sajamske ponude bit će posvećen promociji turističke destinacije.

Iz uprave sajma napominju kako će se ABS 2012. održati u novom dijelu Mandalina Marine, posebno prilagođenom prihvatu megajahti, koju NCP-Nautički Centar Prgin razvija u suradnji s turskim partnerom Dogus Grupom. Ukupna vrijednost zajedničke investicije je 40 milijuna eura u marinu i hotel Šibenik. (Hina)



Pisane vijesti