Nastavljaju se "Priče varaždinskih dvorišta"

Slika /arhiva/varazdin-domenico.jpg

Programom „Priče varaždinskih dvorišta“ Turistička zajednica grada Varaždina je u suradnji s vlasnicima, odnosno korisnicima pojedinih dvorišta, odlučila obogatiti turističku ponudu i ponuditi atraktivne i kvalitetne sadržaje tijekom cijele godine.
Proljetno otvaranje dvorišta započelo je u Kranjčevićevoj ulici broj 8, otvaranjem „Julian's Garden Museum“. U ovom dvorištu sažela se stoljetna ljubav Varaždinaca i najdražeg prijevoznog sredstva – bicikla. „Julian's Garden Museum“ moguće je vidjeti po najavi na telefon 091 600 1024 ili subotom i nedjeljom od 10 do 12 sati.

U Uskoj ulici broj 6 skriven je mali biser, dvorište „Dvorart“. U „Dvorartu“ možete na jednom mjestu kupiti suvenire, sjesti i odmoriti se, sudjelovati u radionicama i izradi suvenira. Ova svaštarnica dražesnih stvari koje nastaju u samom dvorištu, otvorena je radnim danom od 9 do 20 sati, a subotom od 9 do 13 sati.

Dvorište s najljepšim pogledom je ono restorana Domenico. Do njega se, kao i do svakog blaga, stiže kroz usko i intimno stepenište između dviju kuća. Ovdje vas dočekuje jato ptica svih boja koje zovu na druženje. A jedna od njih, najveća, sjela je na jedini ostatak nekadašnjih gradskih zidina i poziva da predahnete i kroz nju pogledate na Šetalište u kojem su svoj dom pronašle brojne ptice. Najčešći posjetitelj parka je ptica kos, a pogled se pruža i na cvjetnog pauna, Kazališni trg, HNK. Dvorište je otvoreno radnim danom od 8 do 23 sata, subotom od 8 do 24 sata, a nedjeljom od 9 do 23 sata.



Pisane vijesti