Najpopularnije automobilističko natjecanje u svijetu Vlada RH podržala sa 7,5 milijuna kuna

Slika /2022_photo_ilustrac/220405_raly1.jpg

​World Rally Championship (Svjetsko prvenstvo u reliju) Croatia Rally 2022. u Hrvatskoj će se održati po drugi puta, a dio rute smještene u Karlovačkoj županiji u testnoj vožnji isprobala je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac s irskim reli vozačem Craigom Breenom.

„Vlada Republika Hrvatske prepoznala je značaj i vrijednost ovog natjecanja koje prati više od 250 TV postaja i oko 836 milijuna ljudi u cijelom svijetu te sufinancirala WRC sa 7,5 milijuna kuna. Zahvaljujući toj podršci te vrijednim organizatorima Hrvatska je uvrštena u program Svjetskog prvenstva u sljedeće dvije odnosno tri godine. Razglednica atraktivnih lokacija iz čak pet hrvatskih županija ponovno će u svijet odaslati poruku Hrvatske kao sportskog i turističkog predvodnika. Svim posadama, kao i organizatorima želim puno sreće“, istaknula je Brnjac te dodala kako joj je ova testna vožnja bila posebno iskustvo.
 


WRC Croatia Rally održat će se od 21. - 24. travnja na 20 atraktivnih brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija - Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku, a ceremonijalni start i cilj te park vozača nalazit će se u Zagrebu. U utrci će sudjelovati ukupno 66 posada s pet kontinenata, iz 26 zemalja, od čega osam hrvatskih.
 
Obožavatelji oktanskih atrakcija moći će vidjeti i revolucionarnu novu generaciju hibridnih Rally1 vozila, prvi put predstavljena početkom sezone. Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji sportskog i popratnog dijela utrke, uključivši i zaštitu okoliša, Hrvatska je mnogo puta navedena kao osvježenje i pravo iznenađenje u WRC kalendaru, pa su slijedom izvrsnih ocjena za cjelokupni dojam organizatori dobili priliku sklopiti ugovor za organizaciju ovog oktanskog spektakla na tri godine.

Pisane vijesti