Najavljen odbojkaški spektakl „Swatch Beach Volleyball Major Porec“

Slika /arhiva/080415_porec0.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je na konferenciji za medije povodom velikog odbojkaškog spektakla „Swatch Beach Volleyball Major Porec“, koji će se od 2. do 7. lipnja održati u Poreču, a osim ministra na konferenciji su nazočili generalni direktor tvrtke Beach Majors Hannes Jagerhofer, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić, direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, globalni voditelj sporta i evenata tvrtke Swatch Patric Schmidlin, predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač te osvajač zlatne olimpijske medalje u Londonu 2012. Julius Brink. „Što je projekt globalniji, to više doprinosi promidžbi Hrvatske u svijetu. Ovaj turnir svakako je osvježenje i poslužit će kao prava prilika Poreču da se u još boljem svjetlu pokaže svijetu. Pozivam sve da šire riječ o ovom velikom sportskom događaju i na taj način pomognu etablirati Hrvatsku kao prelijepu turističku i sportsku zemlju“, rekao je ministar Lorencin. „Zahvalan sam što je Poreč dobio ovu veliku priliku i siguran da ćemo ispuniti očekivanja. S ovim projektom dobili smo i zabavni i sportski spektakl te sam siguran da će Poreč poslati predivnu razglednicu u svijet“, rekao je porečki gradonačelnik Edi Štifanić.

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je na konferenciji za medije povodom velikog odbojkaškog spektakla „Swatch Beach Volleyball Major Porec“, koji će se od 2. do 7. lipnja održati u Poreču, a osim ministra na konferenciji su nazočili generalni direktor tvrtke Beach Majors Hannes Jagerhofer, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić, direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, globalni voditelj sporta i evenata tvrtke Swatch Patric Schmidlin, predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač te osvajač zlatne olimpijske medalje u Londonu 2012. Julius Brink.

„Što je projekt globalniji, to više doprinosi promidžbi Hrvatske u svijetu. Ovaj turnir svakako je osvježenje i poslužit će kao prava prilika Poreču da se u još boljem svjetlu pokaže svijetu. Pozivam sve da šire riječ o ovom velikom sportskom događaju i na taj način pomognu etablirati Hrvatsku kao prelijepu turističku i sportsku zemlju“, rekao je ministar Lorencin.

„Zahvalan sam što je Poreč dobio ovu veliku priliku i siguran da ćemo ispuniti očekivanja. S ovim projektom dobili smo i zabavni i sportski spektakl te sam siguran da će Poreč poslati predivnu razglednicu u svijet“, rekao je porečki gradonačelnik Edi Štifanić.

„Svi me pitaju zašto sam turnir odlučio dovesti baš u Hrvatsku. Ako pogledate oko sebe, shvatit ćete da je ovo jedno od najljepših mjesta na svijetu i upravo savršena kulisa za turnir koji je postao mnogo više od sporta i pretvorio se u svojevrsnu kulturu. Upravo na ovoj predivnoj lokaciji postavit ćemo teren za 5000 ljudi, uz još pet pomoćnih terena na drugim lokacijama u gradu. Želim zahvaliti gradu Poreču, Hrvatskoj turističkoj zajednici, našim partnerima Valamaru i Laguni Poreč, MPG-u te, naravno, našem glavnog sponzoru Swatchu za neprocjenjivu potporu“, rekao je generalni direktor tvrtke Beach Majors Hannes Jagerhofer.

Konferenciji je prisustvovao i izvršni član odbora Međunarodne odbojkaške federacije Vicente Araujo, koji je ovom prilikom poručio kako će u Poreču zapravo započeti nova era odbojke na pijesku. „Poreč će, među najvećim gradovima svijeta, biti domaćin jednog ovako velikog turnira i mislim da je ovo velika prilika za sve sportaše, posebno ako uzmemo u obzir da su u pitanju i bodovi za Rio 2016.“

O turniru je, iz perspektive hrvatske odbojke, govorio predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač, koji Poreč Major smatra iznimnom motivacijom za hrvatske igrače: „Ovo je pravi trenutak za hrvatsku odbojku i za igrače da naprave korak naprijed i krenu u borbu za svoje mjesto na Olimpijskim igrama.“

Poreč Major prvi je turnir Swatch Beach Volleyball Major Series u 2015. - konglomerat je četiri najveća i najprestižnija događaja u sklopu FIVB World Tour koji predstavlja drugi dio kvalifikacija za Olimpijske igre 2016. godine. Nagradni fond iznosi 800.000 dolara po turniru.



Pisane vijesti