Najava za medije: On line panel rasprava „SMARTMED - izazovi i prilike za razvoj pametnog turizma u Hrvatskoj“

Slika /AAA_2020_MINTIS/logos/smartmed_plakat.jpg

Ministarstvo turizma i sporta u ulozi vodećeg partnera projekta SMARTMED te u suradnji s tvrtkom za savjetovanje Apsolon, s velikim zadovoljstvom najavljuje on line događaj „SMARTMED - izazovi i prilike za razvoj pametnog turizma u Hrvatskoj“. Riječ je o panel raspravi koja za cilj ima predstaviti projekt SMARTMED i koncept SMART turizma te odgovoriti na pitanja koji su izazovi i prilike koji čekaju Hrvatsku u daljnjem razvoju ove grane turizma. 

On line panel rasprava „SMARTMED - izazovi i prilike za razvoj pametnog turizma u Hrvatskoj“ održat će se u utorak, 27. listopada 2020., od 9:30 do 15:00 sati.  
Svi zainteresirani sudjelovanje mogu prijaviti putem poveznice.

Na događaju koji je otvoren za sve dionike u turizmu, očekuju se zanimljive panel rasprave u četiri teme: Održivost, Suradnja i participacija, Ljudski kapital te Tehnologije i IT u kojima će svoja iskustva razmijeniti predstavnici vodećih turističkih kompanija, institucija i destinacija.

Na događanju će se predstaviti rezultati analize trenutačnog stanja vještina i konkurentnosti na Mediterana i primjeri najbolje prakse osam zemalja uključenih u istraživanje. Moći ćete saznati koje područje od navedenih četiri (Održivost, Suradnja i participacija, Ljudski kapital i Tehnologije i IT) stoji najlošije u Hrvatskoj i na Mediteranu, zašto regulatorni okvir ima najnižu ukupnu prosječnu ocjenu među svih trinaest analiziranih tema, i koji su to primjeri dobre prakse iz Portugala i Barcelone, zemalja koje su najbolje rangirane. Hrvatska od svih područja najbolji stoji u domeni “Održivosti”, a generalno sva područja imaju bolje rangirane prakse u usporedbi sa strateškim i regulatornim okvirom s time da je ta razlika najvidljivija  kod „Suradnje i participacije“. 

Okupljenima će se putem mreže obratiti ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja će dodatno naglasiti važnost projekta SMARTMED koji je pripremljen u okviru PANORAMED inicijative, Interreg MED programa. Riječ je o projektu vrijednom tri milijuna eura (22.5 milijuna kuna) koji povezuje 13 partnera iz 9 mediteranskih zemalja ( Hrvatska, Španjolska, Portugal, Francuska, Italija,  Grčka, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina)  koje zajedno, temeljem specifičnih potreba svake od zemalja, razvijaju poslovni model za pametni i održivi turizam i inovacije u turizmu na Mediteranu.

Ovo događanje važan je dio izrade analitičke podloge za razvoj poslovnog modela i pilot projekta u sklopu projekta SMARTMED, a za cilj ima detektiranje izazova na terenu i u upravljanju te utvrđivanja ključnih područja za razvoj pametnog turizma u Hrvatskoj.

Više o projektu i raspored događaja dostupno je na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta.

Najave