Na sajmu "Lov, ribolov, priroda, turizam" 98 izlagača

Slika /arhiva/P-FAH-Ha109146.jpg

Uz sudjelovanje 98 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja u Varaždinu je danas otvoren 19. međunarodni sajam "Lov, ribolov, priroda, turizam", najveći sajam te vrste u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Sajam, koji se do nedjelje održava na gotovo dvije tisuće kvadratnih metara u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi, otvorio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Lov i ribolov u kombinaciji s čuvanjem prirode su naši veliki turistički aduti, istaknuo je Jakovina dodajući kako ova sajamska priredba iz godine u godinu raste bez obzira na loše gospodarske prilike.

Predsjednik Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza Vladimir Sever je naglasio da su posljednjih godina napravljeni veliki iskoraci u zaštiti prirode i turizmu, što se tiče ribolovaca, a dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Vinko Pavlić istaknuo je važnost okruglog stola o lovnom turizmu na ovom sajmu za daljnji razvoj ovog segmenta turizma za koji Hrvatska ima veliki potencijal.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju već je prošlogodišnje izdanje sajma zabilježilo povećani interes stranih izlagača, a trend je nastavljen i ove godine. Tako uz domaće izlagača na sajmu sudjeluju i izlagači iz Austrije, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske i Slovenije. Najveći broj izlagača je s područja opreme i pribora za lov, petnaestak ih je s područja prirode i turizma.

Osim izložbenih prostora sajam ima i dvije edukativne izložbe - preparirane hrvatske divljači u prirodnom okruženju koju je pripremio Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza te izložbu "Šumsko stanište" koju su pripremili stručnjaci zagrebačkog Zoološkog vrta.

Sajam i ove godine ima u programu niz okruglih stolova i savjetovanja. Tako se danas održava međunarodni susret agenata lovnog turizma u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza i Hrvatske turističke zajednice te okrugli stol s temom "Lovni turizam".

U subotu će, u organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, biti održano predavanje o mogućnostima razvoja konjičkog turizma, a članovi Sportsko ribolovnog saveza Varaždinske županije govorit će o slatkovodnom ribarstvu kao grani gospodarstva, biologije i sporta. (Hina)



Pisane vijesti