Na sajmovima Charter Expo i Adventure Expo 105 izlagača

Slika /arhiva/Arena_Zagreb_www.jpg

Međunarodni sajam yacht charter turizma i prvi adventure sajam u petak su otvoreni u zagrebačkoj Areni, a privukli su 105 izlagača iz 16 zemalja.

Otvarajući specijalizirani nautički sajam International Charter Expo 2016. - ICE'16 te specijalizirani pustolovno-ronilački sajam International Adventure Expo 2016 - IAE'16,  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako se očekuje da sajmove obiđu predstavnici 150 charter agencija iz 36 zemalja.

"Ovim sajmovima Zagreb se ponovno kvalitetno pozicionira na turističkoj karti Europe", rekao je Bandić dok je direktor sajmova Tino Prosenik naglasio da se radi o jednom od najvećih susreta charter industrije na svijetu.

"Sajam charter turizma novi je model koji dosad, dok ga mi nismo počeli organizirati, nije primjenjivan u charter industriji. Temelji se na sastancima između predstavnika branše te na drukčijoj poslovnoj atmosferi", kazao je Prosenik dodavši kako je hrvatski charter turizam među vodećima u svijetu.

To mišljenje dijeli potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher koji iznosi da je lani u Hrvatskoj u charteru bilo 3300 plovila, s više od 60 tisuća registriranih najmova i 370 tisuća gostiju. Posredstvom charter turizma ostvareno  je 2,5 milijuna noćenja, kaže Zaher.

"Brojke govore same za sebe, po njima smo u charteru u svjetskom vrhu", istaknuo je.

Sajmovi su otvoreni do nedjelje, 13. ožujka. (Hina)



Pisane vijesti