Na izložbi "Histria 2012." u Puli 200 izlagača

Slika /arhiva/120207-histia-L.jpg

Dvjestotinjak izlagača iz 17 županijskih gospodarskih komora okupit će se na ovogodišnjoj 19. gospodarskoj izložbi hrane, pića i ugostiteljske opreme "Histria 2012.", koja će se od 9. do 11. veljače održati u pulskom Domu hrvatskih branitelja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Ova izložba nastavlja tradiciju promoviranja i potpore kvalitetnih hrvatskih proizvoda i proizvođača i prodajnog je karaktera, rekao je tajnik županijske gospodarske komore Damir Sirotić napominjući da sudjeluju tvrtke, obrti i poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom hrane, alkoholnih i bezalkoholnih pića, ugostiteljske opreme, ambalaže i tekstila za ugostiteljstvo.

Novitet ovogodišnje izložbe je predstavljanje novog proizvoda odnosno proizvoda koji se po prvi put predstavlja na izložbi ili po prvi put stavlja u prodaju, a koji na tržištu nije dulje od godine dana.

Ovogodišnja izložba usmjerena je i na oznake kvalitete pa će proizvodi izlagača koji su nositelji znakova Eko proizvod, Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko, Otočni proizvod, Superbrands i drugi biti posebno vizualno istaknuti kako bi posjetitelje uputili da su to proizvodi koji imaju dodanu vrijednost, istaknuo je Sirotić.

U sklopu izložbe u petak će se održati međunarodni poslovni razgovori gospodarstvenika s ciljem uspostave kontakata između proizvođača hrane, pića, ugostiteljske opreme i malog turizma te inozemnih i domaćih partnera. (Hina)



Pisane vijesti