​Ministrica Brnjac još jednom čestitala brončanim rukometašicama

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/201221_rukomet1.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem te predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem, primila hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju koja je jučer na Europskom prvenstvu u Danskoj osvojila brončanu medalju.

„Neizmjerno mi je zadovoljstvo još jednom vam čestitati na veličanstvenom uspjehu osvajanja povijesne rukometne ženske medalje za Hrvatsku. Ovim ste uspjehom potvrdile kako su sportašice i sportaši naši najbolji ambasadori, jer danas se ime Hrvatske zahvaljujući vama ponovno spominje u mnogim svjetskim medijima, a vaše veselje i spontanost osvajaju navijače diljem Europe. Vjerujem kako će ovaj vaš uspjeh biti zamah ne samo za ženski rukomet već i za cijeli ekipni ženski sport u Republici Hrvatskoj, a Ministarstvo turizma i sporta u svemu će vam biti bezrezervna potpora“, poručila je ministrica Brnjac na primanju u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici.



Hrvatske rukometašice ovaj povijesni uspjeh ostvarile su u sastavu: Tea Pijević, Lucija Bešen, Paula Posavec, Andrea Šimara, Tena Japundža, Josipa Mamić, Katarina Ježić, Ana Debelić, Ćamila Mičijević, Marijeta Vidak, Larissa Kalaus, Kristina Prkačin, Stela Posavec, Valentina Blažević, Dora Krsnik, Dora Kalaus, Dejana Milosavljević i izbornik Nenad Šoštarić.

Prema Uredbi Vlade Republike Hrvatske o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća igračicama i stručnom stožeru za ovo postignuće bit će isplaćeno ukupno 490.400,00 kn.

Pisane vijesti