Ministar turizma s veleposlanikom Crne Gore o turističkoj suradnji

Slika /arhiva/w-120724-cg-4.jpg

Ministar turizma Veljko Ostojić primio je danas u Zagrebu veleposlanika Crne Gore u Republici Hrvatskoj NJ. E. Igora Građevića. Hrvatska i Crna Gora imaju primjeran odnos, a postoji još veći potencijal za suradnju na području turizma, posebice prema dalekim emitivnim tržištima, istaknuo je veleposlanik Crne Gore te predložio snažniju suradnju dvije nacionalne turističke zajednice, posebice prilikom nastupa na sajmovima i prema dalekim tržištima. Ministar Veljko Ostojić posebno je bio zainteresiran za informacije o investicijama u turizam Crne Gore, jer je na tom području Crna Gora napravila vrlo velik iskorak. Ministar Ostojić istaknuo je kako postoji potreba za kontinuiranom razmjenom iskustava između dvije države i to na području investicija, obavljanja komercijalnih djelatnosti u nacionalnim parkovima te u kreiranju strategija razvoja turizma.

Ministar turizma Veljko Ostojić primio je danas u Zagrebu veleposlanika Crne Gore u Republici Hrvatskoj NJ. E. Igora Građevića.

Hrvatska i Crna Gora imaju primjeran odnos, a postoji još veći potencijal za suradnju na području turizma, posebice prema dalekim emitivnim tržištima, istaknuo je veleposlanik Crne Gore te predložio snažniju suradnju dvije nacionalne turističke zajednice, posebice prilikom nastupa na sajmovima i prema dalekim tržištima.

Veleposlanik Građević istaknuo kako je jačanje konkurentnosti jedne zemlje svakako poticaj i onoj drugoj zemlji u regiji da ojača svoju konkurentnost. Ove dvije zemlje odličan su primjer, zato je i potrebno formalizirati suradnju na području turizma, zaključio je.

Ministar Veljko Ostojić posebno je bio zainteresiran za informacije o investicijama u turizam Crne Gore, jer je na tom području Crna Gora napravila vrlo velik iskorak. Ministar Ostojić istaknuo je kako postoji potreba za kontinuiranom razmjenom iskustava između dvije države i to na području investicija, obavljanja komercijalnih djelatnosti u nacionalnim parkovima te u kreiranju strategija razvoja turizma.

Upravo iz tog razloga, zaključeno je kako će se ministri turizma Hrvatske i Crne Gore sastajati dva puta godišnje kako bi izmijenili iskustva o najvažnijim pitanjima u ovoj djelatnosti.



Pisane vijesti