Ministar turizma Gari Cappelli primio u posjet Olive Hempenstall, veleposlanicu Republike Irske u RH

Slika /arhiva/140617_Cappelli_Hempenstall-2.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli danas je primio u posjet veleposlanicu Republike Irske u Republici Hrvatskoj, Olive Hempenstall, s kojom je razgovarao o mogućnostima suradnje dviju prijateljskih zemalja u području turizma. Ministar Cappelli predstavio je rezultate turističkog prometa u Hrvatskoj u 2016. godini pri tome istaknuvši kako je tijekom dosadašnje predsezone u 2017. godini ostvaren dvoznamenkasti rast. Veleposlanica Hempenstall istaknula je kako je i u Irskoj u 2016. godini ostvaren rekordan broj dolazaka stranih gostiju kojih je bilo više od 10 milijuna.

Ministar Cappelli također je istaknuo kako će u hrvatskom turizmu poseban fokus staviti na unapređenje kvalitete, nove investicije i razvoj posebnih oblika turizma koji su dostupni tijekom čitave godine kao što je zdravstveni turizam.

Tijekom razgovora stavili su naglasak na mogućnosti suradnje u obliku razmjene iskustva te poboljšanju turističkog prometa obje zemlje. Također, razgovarali su i o mogućnostima zajedničke promocije posebice na dalekim tržištima kroz promoviranje kulturnog turizma.

Ministar Cappelli izrazio je želju za održavanjem sastanka s budućim ministrom nadležnim za turizam u Vladi Republike Irske te pozvao da se susret održi u Hrvatskoj po završetku ljetne sezone.

Tijekom 2016. godine Hrvatsku je posjetilo 59 tisuća gostiju iz Irske koji su ostvarili 157 tisuća noćenja. Gosti iz Irske najviše su boravili u Dubrovačkoj-neretvanskoj, Istarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a od destinacija najviše posjećene bile su Dubrovnik, Konavle i Split.

Pisane vijesti