Ministar turizma Darko Lorencin otvorio Adria Hotel Forum

Slika /arhiva/140212_AHF.JPG

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je na Adria Hotel Forumu (AHF), kojim je danas u zagrebačkom Hotelu Westin počela dvodnevna hotelsko-investicijska regionalna konferencija. AHF je jedan od rijetkih stručnih događaja u regiji, a koji obrađuje teme investicija i inovacija u hotelijerstvu, što je označeno vrlo važnim za sve zemlje regije jer gotovo svaka razvija turizam očekujući velikim dijelom i od tog sektora poboljšanje svog ukupnog gospodarstva. Otvarajući Forum, ministar turizma Darko Lorencin naglasio je kako Strategija razvoja turizma predviđa realizaciju investicija od 7 milijardi eura do 2020. godine, od čega se gotovo polovica odnosi upravo na hotelijerstvo. Kako je naglasio, navedene investicije osim povećanja udjela hotela u ukupnom smještaju sa sadašnjih 13 na 18 posto i povećanja zauzetosti hotela na više od 70 posto, za cilj imaju i podizanje razine kvalitete usluga te produljenje sezone.

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je na Adria Hotel Forumu (AHF), kojim je danas u zagrebačkom Hotelu Westin počela dvodnevna hotelsko-investicijska regionalna konferencija. AHF je jedan od rijetkih stručnih događaja u regiji, a koji obrađuje teme investicija i inovacija u hotelijerstvu, što je označeno vrlo važnim za sve zemlje regije jer gotovo svaka razvija turizam očekujući velikim dijelom i od tog sektora poboljšanje svog ukupnog gospodarstva.

Otvarajući Forum, ministar turizma Darko Lorencin naglasio je kako Strategija razvoja turizma predviđa realizaciju investicija od 7 milijardi eura do 2020. godine, od čega se gotovo polovica odnosi upravo na hotelijerstvo. Kako je naglasio, navedene investicije osim povećanja udjela hotela u ukupnom smještaju sa sadašnjih 13 na 18 posto i povećanja zauzetosti hotela na više od 70 posto, za cilj imaju i podizanje razine kvalitete usluga te produljenje sezone.

Ocijenivši da je u zadnje dvije godine dosta učinjeno za pripremu investicija i razvoj destinacije te novih turističkih proizvoda te da je sada vrijeme za akciju i realizaciju, Lorencin je istaknuo i da je cilj do 2020. omogućiti da se povrat investicija u hrvatskom turizmu sa sadašnjih 15 do 17 smanji na 10 do 12 godina.

Ministar je pozvao sve ključne subjekte u hotelijerstvu da jače surađuju s destinacijama u kreiranju proizvoda jer se jedino tom interakcijom može jačati pred i posezona, a upozorio je i da hrvatski turizam čeka još veliki posao s ljudskim resursima i edukacijom bez čega nema ni kvalitetnog upravljanja.

Forum je okupio više od 200 domaćih i stranih hotelijera, konzultanata i predstavnika javnog sektora koji će zajedno s 50-ak panelista praktički iz cijelog svijeta raspravljati o potrebi uvođenja novih razvojnih i poslovnih modela u turizam i hotelijerstvo, ali i novih tehnologija kao i boljih uvjeta za investiranje bez čega nema daljeg razvoja turizma pa ni povećanja prihoda. (Hina)
 



Pisane vijesti