Ministar Lorencin u Primorsko-goranskoj županiji

Slika /arhiva/w-130415-proinv1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin sa suradnicima posjetio je Primorsko-goransku županiju, gdje je u Rijeci sudjelovao u projektu ProInvest, gdje su ministri govorili o ključnim mjerama za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva te se sastao s o.d. župana Vidojem Vujićem i predstavnicima turističkog gospodarstva županije. Na sastanku su ministru predstavljene aktualnosti u razvoju turističkog sektora u Primorsko-goranskoj županiji, s naglaskom na strateške turističke projekte te županijske i lokalne manifestacije. Ovom prilikom ministar Lorencin je istaknuo kako će se Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. uskoro naći na raspravi i usvajanju u Hrvatskom saboru te kako je pokrenut mehanizam za raspisivanje javnog natječaja za izbor izrađivača Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje od 2014. do 2018. godine, što su dva prioritetna dokumenta za upravljanje našom turističkom budućnošću. Paralelno s ovim procesima u Ministarstvu turizma radi se i na izmjeni zakonodavnog okvira.

Ministar turizma Darko Lorencin sa suradnicima posjetio je Primorsko-goransku županiju, gdje je u Rijeci sudjelovao u projektu ProInvest, gdje su ministri govorili o ključnim mjerama za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva te se sastao s o.d. župana Vidojem Vujićem i predstavnicima turističkog gospodarstva županije.

Na sastanku su ministru predstavljene aktualnosti u razvoju turističkog sektora u Primorsko-goranskoj županiji, s naglaskom na strateške turističke projekte te županijske i lokalne manifestacije.

Ovom prilikom ministar Lorencin je istaknuo kako će se Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. uskoro naći na raspravi i usvajanju u Hrvatskom saboru te kako je pokrenut mehanizam za raspisivanje javnog natječaja za izbor izrađivača Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje od 2014. do 2018. godine, što su dva prioritetna dokumenta za upravljanje našom turističkom budućnošću. Paralelno s ovim procesima u Ministarstvu turizma radi se i na izmjeni zakonodavnog okvira.

„Turizam je radno i kapitalno razvojna djelatnost te jedan od najkonkurentnijih sektora hrvatskog gospodarstva, iako uvijek postoji prostor za razvoj“, rekao je ovom prilikom ministar Lorencin te istaknuo važnost korištenja sredstava iz fondova Europske unije.

Nakon sastanka u Županiji, zajedno s o.d. župana Vujićem ministar Lorencin posjetio je brod Marina, koji se trenutno nalazi u Kraljevici, koji će postati prvi hrvatski brod ho(s)tel, što će kao dodatna turistička atrakcija oplemeniti grad Rijeku već u lipnju ove godine. Upravo je za ovaj projekt Ministarstvo turizma, iz programa „Inovativni turizam“, prošle godine dalo financijsku potporu.

„Siguran sam da će "Marina" vrlo skoro biti relevantan čimbenik turističke i ugostiteljske ponude grada Rijeke i njegove okolice, upravo radi svoje jedinstvenosti“, rekao je ministar.

Nakon obilaska Kraljevice, ministar Lorencin posjetio je i otok Krk te obišao bivši naturistički kamp Politin, danas Kamp Krk, koji će primiti prve goste krajem ovog tjedna. Riječ je o kampu, koji će kao prvi u Hrvatskoj nuditi wellness i posebne sadržaje za tinejdžere, koji je opremljen i novim mobilnim kućicama u skladu s trendom luksuznog kampinga, a u čiju je rekonstrukciju i tržišno repozicioniranje uloženo 16 milijuna kuna. Od ostalih se kampova razlikuje i po zasađenih 300 stabala maslina, jedinstvenim sustavom pročišćavanja otpadnih voda i navodnjavanja hortikulture s pročišćenom vodom.

Ministar je ovdje naglasio kako moramo iskoristiti dobru prometnu pristupačnost Hrvatske te naše prirodne ljepote, kako bismo upravljali našim turističkim proizvodom kao cjelinom.



Pisane vijesti