Ministar Lorencin obišao budući TIC - Vrata u kulturu grada Zadra

Slika /arhiva/170415_foto3.JPG

Ministar turizma Darko Lorencin obišao je danas Turističko-informativni centar - „Vrata u kulturu grada Zadra“ u palači Cedulin, za kojeg je Ministarstvo turizma u cilju razvoja turističke infrastrukture odobrilo milijun kuna potpore. „Stavljanjem u funkciju ovakvog turističkog informativnog centra pružamo još bolju dobrodošlicu svim turistima koji dolaze u destinaciju, omogućavamo im da je bolje upoznaju te ih na taj način usmjeravamo da iskoriste sve atrakcije koje im se pružaju tijekom odmora. Osim toga, bit će obnovljena do sada zapuštena palača Cedulin u centru grada, a turističke će zajednice dobiti  reprezentativan prostor“, naglasio je ministar Lorencin.  

Ministar turizma Darko Lorencin obišao je danas Turističko-informativni centar - „Vrata u kulturu grada Zadra“ u palači Cedulin, za kojeg je Ministarstvo turizma u cilju razvoja turističke infrastrukture odobrilo milijun kuna potpore.

„Stavljanjem u funkciju ovakvog turističkog informativnog centra pružamo još bolju dobrodošlicu svim turistima koji dolaze u destinaciju, omogućavamo im da je bolje upoznaju te ih na taj način usmjeravamo da iskoriste sve atrakcije koje im se pružaju tijekom odmora. Osim toga, bit će obnovljena do sada zapuštena palača Cedulin u centru grada, a turističke će zajednice dobiti  reprezentativan prostor“, naglasio je ministar Lorencin.  

„O povijesnoj i kulturnoj baštini ove lokacije govori i činjenica da su konzervatori pronašli predmete koji sežu čak i do vremena antike pa će svakako i sama priča palače Cedulin biti zanimljiva posjetiteljima Zadra i Zadarske županije, te će i sama činiti dodatnu turističku atrakciju. Radovi na obnovi palače očekuju se početkom svibnja, nakon završetka postupka natječaja za izbor izvođača“, istaknuo je direktor Turističke zajednice grada Zadra Zvonko Šupe. 

Turističke zajednice i TIC raspolagat će s oko 550 metara četvornih unutarnjeg i još 750 m2 vanjskog prostora, a osim ureda razmišlja se i o uređenju moderne prezentacijske dvorane te izlaganju arheoloških nalaza pronađenih u podzemlju palače. 



Pisane vijesti