Ministar Lorencin na godišnjem skupu britanskog turističkog udruženja

Slika /arhiva/031014_st1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je danas na godišnjoj konvenciji najvećeg nezavisnog britanskog udruženja - The Travel Network Group (TTNG), koji se od 3. do 5. listopada održava u Splitu, u hotelu Le Meridien Lav. Tijekom svečanog otvorenja skupa, ministar je istaknuo važnost tržišta Velike Britanije za turizam naše zemlje te izrazio zahvalnost što je britansko udruženje za svoj godišnji susret odabralo upravo Hrvatsku. „Hrvatska već dugi niz godina ostvaruje odlične turističke rezultate, a pozitivan trend zadržan je i ove godine. Također, Hrvatska je sve popularnije turističko odredište u svijetu, a s ciljem još boljeg pozicioniranja na međunarodnom tržištu dodatno radimo na jačanju različitih turističkih proizvoda. Nedavno smo pokrenuli projekt Hrvatska 365, usmjeren upravo na isticanje različitosti ponude u razdoblju pred i posezone. Novom snagom, strategijom i marketinškim planom radimo na rebrandingu Hrvatske kao turističke destinacije“, rekao je ministar, dodavši kako će ovaj susret sigurno doprinjeti promociji naše zemlje među britanskim turistima.

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je danas na godišnjoj konvenciji najvećeg nezavisnog britanskog udruženja - The Travel Network Group (TTNG), koji se od 3. do 5. listopada održava u Splitu, u hotelu Le Meridien Lav. Tijekom svečanog otvorenja skupa, ministar je istaknuo važnost tržišta Velike Britanije za turizam naše zemlje te izrazio zahvalnost što je britansko udruženje za svoj godišnji susret odabralo upravo Hrvatsku.

„Hrvatska već dugi niz godina ostvaruje odlične turističke rezultate, a pozitivan trend zadržan je i ove godine. Također, Hrvatska je sve popularnije turističko odredište u svijetu, a s ciljem još boljeg pozicioniranja na međunarodnom tržištu dodatno radimo na jačanju različitih turističkih proizvoda. Nedavno smo pokrenuli projekt Hrvatska 365, usmjeren upravo na isticanje različitosti ponude u razdoblju pred i posezone. Novom snagom, strategijom i marketinškim planom radimo na rebrandingu Hrvatske kao turističke destinacije“, rekao je ministar, dodavši kako će ovaj susret sigurno doprinjeti promociji naše zemlje među britanskim turistima.

The Travel Network Group najveće je udruženje takve vrste u Europi, čije usluge koristi više od 800 tvrtki u Velikoj Britaniji. TTNG je osnovana 1976. godine i svojim članovima pruža povoljnije proizvode, usluge i potporu pri oglašavanju te u njihovo ime ugovora poslove s više od 200 turoperatora, kruzing i aviokompanijia.

Uz ministra, na otvorenju skupa sudjelovali su i Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita, Ratomir Ivičić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice te Joško Stella, direktor TZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Tijekom boravka u Splitu, ministar Lorencin je u pratnji splitskog gradonačelnika Ive Baldasara obišao Splitske toplice za koje postoji ideja da se vrate u funkciju zbog velikog potencijala u sklopu zdravstvenog turizma. Ministar i gradonačelnik su također obišli i Piazza Luxury Suites, hotel s 4* i sedam luksuzno uređenih soba, koji se nalazi u samom centru grada.



Pisane vijesti