Ministar Kliman i suradnici u obilasku Bjelovarsko-bilogorske županije

Slika /arhiva/120716_bbz1.jpg

Ministar turizma Anton Kliman i pomoćnica ministra Olivera Shejbal danas su službeno posjetili Bjelovarsko-bilogorsku županiju, gdje su sa županom Damirom Bajsom, direktoricom TZ Bjelovarsko-bilogorske županije Jasnom Vaniček Fila i s turističkim gospodarstvenicima, razgovarali o razvojnim turističkim projektima u županiji. „Zadovoljstvo mi je što Bjelovarsko-bilogorska županija u posljednjih nekoliko godina bilježi snažan trend rasta, ali i što investicije koje se događaju u posljednje vrijeme podižu kvalitetu proizvoda u destinaciji. Drago mi je čuti da se za ovu godinu planiraju i investicije u hotele, ali i što ima sve više projekata promidžbeno-turističkog karaktera kao što je nedavno pokrenuti Cup of  Joy-Daruvar“ („Čaša puna Daruvara“). Božićna bajka jedan je od najboljih brendova kontinentalnog turizma Hrvatske, odnosno jedna od najljepših božićnih priča u našoj zemlji i vjerujem da će se nastavkom dobrog upravljanja destinacijom podići kvaliteta turizma u ovim krajevima“, naglasio je ministar Kliman.

Ministar turizma Anton Kliman i pomoćnica ministra Olivera Shejbal danas su službeno posjetili Bjelovarsko-bilogorsku županiju, gdje su sa županom Damirom Bajsom, direktoricom TZ Bjelovarsko-bilogorske županije Jasnom Vaniček Fila i s turističkim gospodarstvenicima, razgovarali o razvojnim turističkim projektima u županiji. 

„Zadovoljstvo mi je što Bjelovarsko-bilogorska županija u posljednjih nekoliko godina bilježi snažan trend rasta, ali i što investicije koje se događaju u posljednje vrijeme podižu kvalitetu proizvoda u destinaciji. Drago mi je čuti da se za ovu godinu planiraju i investicije u hotele, ali i što ima sve više projekata promidžbeno-turističkog karaktera kao što je nedavno pokrenuti Cup of  Joy-Daruvar“ („Čaša puna Daruvara“). Božićna bajka jedan je od najboljih brendova kontinentalnog turizma Hrvatske, odnosno jedna od najljepših božićnih priča u našoj zemlji i vjerujem da će se nastavkom dobrog upravljanja destinacijom podići kvaliteta turizma u ovim krajevima“, naglasio je ministar Kliman.

Ovom prilikom ministar Kliman posjetio je OPG „Na malenom brijegu“ te OPG Velimir Voborski gdje je potpisao ugovore s korisnicima potpora Ministarstva turizma iz natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva s: OPG Pirak, Ugostiteljski obrt Jaco, Plodovi zemlje d.o.o. te OPG Velimir Voborski, kojima je ukupno dodijeljena potpora u iznosu od 170 tisuća kuna.

Također, ministar je sa suradnicima posjetio Daruvarske Toplice, gdje se susreo s gradonačelnikom Daruvara Daliborom Rohlikom te ravnateljem Daruvarskih Toplica Marcelom Medakom, koji su predstavili europski projekt Daruvarskih Toplica. Riječ je o prvoj specijalnoj bolnici koja ima kategorizaciju Ministarstva turizma te je ujedno najprofitabilnija zdravstvena ustanova u Hrvatskoj.

Podsjećamo, tijekom 2015. godine u Bjelovarsko-bilogorskoj ostvareno je 21.238 dolazaka gostiju koji su ostvarili 65.750 noćenja, što je u odnosu na 2015. godinu rast od 29,6 posto u dolascima i 74,1 posto u noćenjima.



Pisane vijesti