Ministar Bajs: Sezona iznad očekivanja

Slika /arhiva/110611-por7.jpg

Ministar turizma Damir Bajs na današnjoj je svečanosti obilježavanja 15. obljetnice najveće istarske turističke agencije "Uniline" iz Pule izrazio zadovoljstvo uspješnošću ovogodišnje turističke sezone koja je, po njegovoj ocijeni, iznad očekivanja. "U turističku 2011. godinu ušlo se s dva jasna cilja i to da Hrvatska zadrži svoj tržišni dio u Europi te da vrati domaće goste. Oba su cilja u potpunosti ispunjena, ovoga trenutka imamo 550 tisuća gostiju više nego lani, vratio nam se domaći gost, a uz to smo uspjeli produžiti possezonu", naglasio je ministar Bajs. Predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Boris Žgomba, koji je ujedno i suvlasnik agencije "Uniline", obraćajući se brojnim gostima i uzvanicima kazao je kako je u ovoj sezoni ta agencija zabilježila porast prometa od 25 posto, imala je 300 tisuća gostiju i ostvarila 175 milijuna kuna prihoda.

Ministar turizma Damir Bajs na današnjoj je svečanosti obilježavanja 15. obljetnice najveće istarske turističke agencije "Uniline" iz Pule izrazio zadovoljstvo uspješnošću ovogodišnje turističke sezone koja je, po njegovoj ocijeni, iznad očekivanja.

"U turističku 2011. godinu ušlo se s dva jasna cilja i to da Hrvatska zadrži svoj tržišni dio u Europi te da vrati domaće goste. Oba su cilja u potpunosti ispunjena, ovoga trenutka imamo 550 tisuća gostiju više nego lani, vratio nam se domaći gost, a uz to smo uspjeli produžiti possezonu", naglasio je ministar Bajs. Dodao je da brojke putničkih agencija govore kako bi i rujan po dolasku turista mogao biti znatno bolji od prošlogodišnjeg.

Predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Boris Žgomba, koji je ujedno i suvlasnik agencije "Uniline", obraćajući se brojnim gostima i uzvanicima kazao je kako je u ovoj sezoni ta agencija zabilježila porast prometa od 25 posto, imala je 300 tisuća gostiju i ostvarila 175 milijuna kuna prihoda. "Ova je agencija postala jednim od važnih čimbenika u hrvatskom turizmu i od male lokalne agencije prerasla je u touroperatora na državnoj razini", kazao je Žgomba. Dodao je kako u idućim godinama "Uniline" planira ostvariti iskorak u svim segmentima poslovanja i na razini regije s ciljem dodatnog širenja. (Hina)
 



Pisane vijesti