Međunarodne smotre turizma

Slika /arhiva/Solin_grb-zeljko-heimer.jpg

Tri turističke i kulturološke priredbe - 18. međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza, 14. međunarodni festival turističkog filma i 10. predstavljanje hrvatskih gradova za međunarodnu nagradu Zlatni cvijet Europe bit će otvorene sutra u Solinu, a u petak navečer bit će dodijeljena priznanja, najavio je danas na konferenciji za novinare Vojko Pleština, glavni ravnatelj manifestacije i predsjednik Svjetske federacije festivala turističkog filma (ITCO).

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije u Solinu su predsjednik Republike Ivo Josipović i Ministarstvo turizma.

Na ovogodišnji Međunarodni festival turističkog filma prijavljena su rekordan 272 filma iz 67 zemalja, a 80 ih je nominirano za neku od festivalskih nagrada, među kojima je i 25 filmova iz Hrvatske, rekao je Pleština.

Na manifestaciji u Solinu predstavit će se Osijek i Nin, hrvatski kandidati za nagradu Zlatni cvijet Europe 2012, nakon čega će biti odlučeno koji će od njih predstavljati Hrvatsku za tu prestižnu kulturološko-turističku europsku nagradu sljedeće godine.

U sklopu ovogodišnjih događanja u Solinu bit će održana i retrospektiva filmova nedavno preminulog autora Miroslava Mikuljana koji je za života bio angažiran na ovoj manifestaciji, rečeno je na konferenciji za novinare. (Hina)



Pisane vijesti