Makarski hotelijeri zadovoljni sezonom

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

U Hotelima Makarska gdje je do konca srpnja ostvareno 120.109 turističkih noćenja ili 14 posto više nego lani, ne kriju zadovoljstvo ovoljetnim učinkom. Povećanje broj noćenja rezultat je bolje popunjenosti hotela Dalmacija i Rivijera u kojima su minulog ljeta izostali ruski turisti pa su za te hotelske kuće napravljeni novi aranžmani s touroperatorima drugih emitivnih tržišta.

Direktor Bepica Srzić kaže kako hoteli Meteor, Dalmacija i Rivijera danas ugošćuju 1628 gostiju i popunjeni su do potkraj rujna, a u tijeku je prodaja aranžmana za nastavak posezone za koju je inače booking bolji nego lani.

Ujedno, uz povećanje broja dolazaka gostiju kao i ostvarenih noćenja, makarske hotelske kuće bilježe također povećanje ukupnog prihoda ostvarenog do konca srpnja u iznosu većem od 41 milijun kuna ili 7 posto više nego godinu dana ranije.

Ukupni ovogodišnji učinak bit će bolji nego lani, zaključio je Srzić te dodao kako u Hotelima Makarske rade na tri projekta – izgradnji novog bazena hotela Meteor, garaži u hotelu Dalmacija i projektu novog hotela Meteor I koji će biti izgrađen na prostoru sadašnjeg parkirališta i moći će ugostiti oko 200 gostiju, imati četiri plus zvjezdice i biti namijenjen cjelogodišnjem poslovanju.

Na Makarskoj rivijeri gotovo 60.000 gostiju

U ljetovalištima od Brela do općine Gradac, prema informaciji županijske turističke zajednice i turističkih ureda s Primorja odmara se 59.136 domaćih i stranih gostiju ili 3 posto više nego lani. Kod gostiju iz naše zemlje kojih je 3296 bilježi se "manjak" od 4 posto, dok 55.840 stranih turista znači povećanje broja dolazaka od 4 posto.

Makarska je i dalje vodeća destinacija s 12.822 gosta, u Baškoj Vodi je registrirano 11.844 turista, u općini Gradac 7149, Tučepima 6911, a slijede Podgora, Brela, Drvenik i Igrane.

Na Makarskom primorju odmara se 36 posto od ukupnog broja gostiju kojih je 165.990 na područkju Splitsko-dalmatinske županije. (V. Ribarević).



Pisane vijesti