Lorencin obišao Hotspot lokacije na području grada Biograda na Moru

Slika /arhiva/140612-bnm54.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin, u sklopu službenog posjeta gradu Biogradu na Moru, gdje je sudjelovao na svečanom otvorenju top manifestacije Harley Days koji traju od 12. do 15. lipnja, u pratnji gradonačelnika Ivana Kneza obišao je i točku za besplatni pristup Internetu, odnosno instalaciju u prostoru kojom je obilježena te smještena na izuzetno frekventnoj lokaciji u centru grada. Spomenuta instalacija sadrži na sebi QR kod, kojim se zainteresiranim prolaznicima omogućava lak i brz pristup službenim stranicama lokalne turističke zajednice te dodatno promovira aktualna kampanja Hrvatske turističke zajednice „Visit Croatia, Share Croatia“. Na ovaj je način stvoren još jedan turistički sadržaj kojim se, između ostalog, sve goste želi animirati da putem slanja svojih fotografija (selfie-a i sl.) širom društvenih mreža, dodatno promoviraju odredište u kojem se nalaze kao turisti. Grad Biograd na Moru do danas je, preko Programa poticanja slobodnog pristupa Internetu u turističkim destinacijama (Hotspot Croatia), kojeg je Ministarstvo turizma raspisalo i provodi drugu godinu zaredom, dobio financijsku potporu u iznosu većem od 20 tisuća kuna za uspostavu dvije nove pristupne točke i jedne wi-fi instalacije u prostoru, čime se nastoje zadovoljiti potrebe i interesi suvremenih gostiju te omogućiti dodatna besplatna promocija destinacije.

Ministar turizma Darko Lorencin, u sklopu službenog posjeta gradu Biogradu na Moru, gdje je sudjelovao na svečanom otvorenju top manifestacije Harley Days koji traju od 12. do 15. lipnja, u pratnji gradonačelnika Ivana Kneza obišao je i točku za besplatni pristup Internetu, odnosno instalaciju u prostoru kojom je obilježena te smještena na izuzetno frekventnoj lokaciji u centru grada.

Spomenuta instalacija sadrži na sebi QR kod, kojim se zainteresiranim prolaznicima omogućava lak i brz pristup službenim stranicama lokalne turističke zajednice te dodatno promovira aktualna kampanja Hrvatske turističke zajednice „Visit Croatia, Share Croatia“. Na ovaj je način stvoren još jedan turistički sadržaj kojim se, između ostalog, sve goste želi animirati da putem slanja svojih fotografija (selfie-a i sl.) širom društvenih mreža, dodatno promoviraju odredište u kojem se nalaze kao turisti.

Grad Biograd na Moru do danas je, preko Programa poticanja slobodnog pristupa Internetu u turističkim destinacijama (Hotspot Croatia), kojeg je Ministarstvo turizma raspisalo i provodi drugu godinu zaredom, dobio financijsku potporu u iznosu većem od 20 tisuća kuna za uspostavu dvije nove pristupne točke i jedne wi-fi instalacije u prostoru, čime se nastoje zadovoljiti potrebe i interesi suvremenih gostiju te omogućiti dodatna besplatna promocija destinacije.

Ove je godine Ministarstvo turizma, za financiranje ovog programa, izdvojilo ukupno 2 milijuna kuna, s time da su pristupne točke sufinancirane do 50 posto, a wi-fi interpretacije do 80 posto ukupne vrijednosti. Od 127 prijava, koliko ih je pristiglo na ovogodišnji javni poziv, Ministarstvo će sufinancirati zahtjeve 103 korisnika, odnosno jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave, čime se planira uspostaviti minimalno 242 nove pristupne točke i nadograditi 51 postojeća točka iz prošlogodišnjeg programa. Također, sufinancirat će se i postavljanje 49 wi-fi interpretacija, od kojih 42 u primorju i 7 na kontinentu.

Podsjećamo, javni poziv za program Hotspot Croatia bio je raspisan i prošle godine, kada je uspostavljeno više od 270 pristupnih točaka, za što je Ministarstvo turizma lani izdvojilo oko 1,5 milijuna kuna te će u ovoj godini biti ukupno više od 500 točaka za besplatni pristup Internetu.



Pisane vijesti