Kvarner domaćin tematske poslovne radionice o zdravstvenom turizmu

Slika /arhiva/TZ-kvarner-L_12.jpg

Po drugi put Kvarner je domaćin tematske poslovne radionice o zdravstvenom turizmu, koja se održava od 10. do 14. svibnja u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera i Hrvatske turističke zajednice, u suradnji i uz potporu turističkih zajednica Malog Lošinja, Crikvenice i Opatije.

Ova radionica, koja je sastavni dio projekta TZ Kvarnera pod nazivom Kvarner Health & Wellbeing, ima za cilj edukaciju inozemnih agenata i partnera kroz četverodnevno studijsko putovanje po Kvarneru, koje rezultira poslovnom radionicom u opatijskom hotelu Remisens Premium Hotel Ambasador, u petak 13. svibnja 2016. godine.

Sudionici iz Velike Britanije, Rusije, Italije, Danske i Finske, specijalizirani agenti za zdravstveni turizam, predstavnici turističkih agencija, kao i Udruga pacijenata i rehabilitacijskih cenatara upoznat će se s ponudom, tradicijom i raznovrsnošću zdravstvenog turizma na Kvarneru i u Hrvatskoj. Sudionici posjećuju zdravstvene ustanove i klinike na području Opatije, Rijeke, Crikvenice i otoka Lošinja i susreću se s ravnateljima, liječnicima specijalistima i menadžerima tih ustanova. Tako se na licu mjesta imaju prilike uvjeriti u kvalitetu medicinske infrastrukture i usluga, ali i upoznati s ljepotama Kvarnera kao turističke destinacije.

„Gotovo 20 subjekata iz Hrvatske, među kojima su hotelijeri, turističke agencije, zdravstvene ustanove, klinike, terme, ponudit će inozemnim sudionicima pakete turističkih i zdravstvenih usluga, čime će zdravstveni turizam, kao jedan od najvažnijih segmenata ponude za produženje turističke sezone, ponovno biti istaknut kao jedna od okosnica daljnjeg razvoja turizma. Upravo je Kvarner regija s najdužom tradicijom u zdravstvenom turizmu koji bilježi više od 170 godina organiziranog djelovanja te je zdravstveni turizam do danas ostao komparativna prednost ovog područja", naglasila je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.



Pisane vijesti