Krenuo drugi dio kampanje „Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!“

  • Slika /2022_photo_ilustrac/HTZ_2022_Dozivi-domace_FB1.jpg
  • Slika
  • Slika

Hrvatska turistička zajednica provodi drugi dio ovogodišnje promotivne kampanje „Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!“, koji uključuje nova četiri tematska videa koji će otkriti zanimljivosti ruralnih područja oko Like i Senja, Posavine i Požege, Podunavlja, ali i Konavala. Riječ je o nastavku promotivnih aktivnosti koje se provode u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta s ciljem promocije raznolike ponude ruralnih destinacija s fokusom na domaće goste.

„Vrlo smo zadovoljni promotivnim efektima ove kampanje koja u prvi plan stavlja hrvatske ruralne destinacije, ali i domaće goste kojima putem kreativnih materijala otkrivamo čari i ljepote kontinentalnih krajeva. Hrvatska nudi mnogo više od sunca i mora, a naš je zadatak da domaćim, ali i inozemnim gostima približimo bogatstvo hrvatskih ruralnih i kontinentalnih krajeva. Potencijale dodatno potvrđuje i ostvareni turistički promet u kontinentalnim županijama u kojima je, bez grada Zagreba, u dosadašnjem dijelu godine ostvareno oko 1,7 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 40 posto“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako se aktivnosti na društvenim mrežama provode uz oznake #RuralnaHrvatska i #DoživiDomaće.
 
Da je kampanja na tržištu vrlo dobro prihvaćena potvrđuju i rezultati ostvareni u njenom prvom dijelu, provedenom u razdoblju od svibnja do srpnja ove godine, kada je online kampanja na društvenim mrežama i portalima ostvarila više od 29 milijun impresija, dok su video materijali kampanje dosegli više od 4 milijuna pregleda. Kada ovim rezultatima nadodamo vidljivost promotivnih materijala na drugim kanalima komunikacije, dolazimo do odličnih promotivnih efekata koji za cilj imaju daljnje poticanje turističkog prometa u segmentu ruralnog turizma.
 
„Ova je kampanja usmjerena na promociju turizma na kontinentu čije potencijale želimo snažnije iskoristiti u cilju razvoja održivog turizma. Jedan od ciljeva naše Strategije razvoja održivog turizma do 2030. je cjelogodišnji i regionalno uravnoteženiji turizam. Ruralni krajevi Hrvatske kroz cijelu godinu i domaćim i stranim turistima nude pregršt sadržaja koje "otkrivamo" ovom kampanjom, od aktivnosti u prirodi, uživanja u autentičnoj gastronomskoj ponudi do istraživanja povijesnih zanimljivosti te upoznavanja kulture života lokalnog stanovništva. Takvi sadržaji sve više privlače suvremene turiste, o čemu svjedoči i činjenica da je u dosadašnjem dijelu godine turistički promet kontinentalnih županija dostigao 95 posto istog razdoblja 2019. godine. Vjerujem kako će kampanje poput ove doprinijeti turističkom razvoju ruralnih krajeva te da će turisti, kako domaći, tako i strani, tijekom cijele godine uživati u dosad neotkrivenim bogatstvima Hrvatske“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
 
Podsjećamo kako je zaštitno lice ove uspješne kampanje poznata voditeljica Doris Pinčić, koja na zanimljiv način, odnosno kroz 11 tematskih videa publiku upoznaje sa zanimljivostima odmora i boravka u čistoj prirodi, okusima domaće uzgojene hrane, jedinstvenim doživljajima i autohtonim iskustvima.

Priopćenja