Konferencija za medije: #BEACTIVE NIGHT OSIJEK EUROPSKOG TJEDNA SPORTA

Pozivamo vas na KONFERENCIJU ZA MEDIJE povodom manifestacije #BEACTIVE NIGHT OSIJEK EUROPSKOG TJEDNA SPORTA, u petak, 25. rujna 2020. godine u 11 sati, Trg Vatroslava Lisinskog, Osijek (Tvrđa).

#BeActive Night - koncept je noćnog vježbanja za građane kojem je cilj potaknuti posjetitelje na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine i pokazati kako se vježbati može uvijek i svugdje, a održava se u sklopu Europskog tjedna sporta koji traje od 23.-30.9.2020.
 
Nakon pulskog Amfiteatra i zadarske šetnice Pozdrav Suncu i Morske orgulje, #BeActive Night - vježbanje pod zvijezdama održat će se 26. rujna (subota), na osječkoj Tvrđi, Trg Vatroslava Lisinskog, od 19.00 do 21.00 sat. 

Tim povodom će se na konferenciji za medije, 25. rujna, u 11h na Tvrđi, okupljenima obratiti državni tajnik Tomislav Družak, ambasador Europskog tjedna sporta i poznati hrvatski gimnastičar Robert Seligman, drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Karlo Šatvar,  pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth i voditeljica projekta Marija Crnković.
 
Vježbači će u subotu sudjelovati u pet različitih fitness programa koje su za njih pripremili poznati osječki treneri, pritom se pridržavajući svih epidemioloških mjera i preporuka koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dok će u pauzama svoje plesne vještine pokazati različite osječke plesne skupine.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije koja se održava u svim zemljama EU, pa tako i u Hrvatskoj u organizaciji Ministarstva turizma i sporta RH. Ove se godine održava po šesti put u nešto drugačijim uvjetima, ali i dalje s istim ciljem - potaknuti što veći broj građana na vježbanje i podsjetiti na sve dobrobiti koje bavljenjem bilo kakvom vrstom tjelesne aktivnosti donosi.

Najave