Jubilarni 10. Last Minute Open Jazz Festival, do 8. kolovoza

Slika /arhiva/10_lastminutaopenjazz.jpg
Last Minute Open Jazz Festival u Balama ove godine priprema svoje deseto, jubilarno, izdanje.
 
Od 1. do 4. kolovoza ovaj gradić u samom srcu Istre, po deseti put preuzeti će, sa ponosom, ulogu mjesta nezaboravne i čarobne atmosfere, kvalitetne glazbe i istinskog kreativnog stvaralaštva, kakvo i priliči jazzu kao žanru, ali i životnom stilu i opredjeljenju. Sami organizatori i suradnici za sebe će reći da su prije svega i nakon svega upravo to – jazzeri, improvizatori života.
 
Osim desetom godinom festivala u Balama, organizatori su ponosni da ediciju festivala, petu godinu zaredom pripremaju na predivnom otoku Korčuli, u Vela Luci 6. i 7. kolovoza te da se ove godine pridružuje i treća, jednako čarobna edicija festivala i to ni više ni manje nego na otoku Lastovu, koja će zaokružiti ovo glazbeno putovanje Last Minute Open Jazz Festivala 8.kolovoza 2016.
 
Festival koji je do sada ugostio brojna poznata imena na svjetskoj jazz sceni, ove godine u prvi plan stavlja domaće umjetnike, uz pokoje internacionalno iznenađenje i posebne goste, čije stvaralaštvo i doprinos neupitno parira razini kolega sa svjetske scene.


Najave