Još nagrada za Turističku zajednicu Grada Zagreba

Slika /arhiva//tzgz_logot.gif

Na međunarodnom sajmu turističkog filma,  koji se održavao u terminu 20.-23. lipnja u Lecce, Italija, Turističkoj zajednici grada Zagreba uručena su dva prestižna priznanja.

Prvo priznanje, Grand Prix nagrada dodijeljena je u sklopu kategorije kulturnog turizma za produkciju promotivnog filma pod nazivom „Vivacissimo in Zagreb“, u režiji Jakova Sedlara.

Drugo priznanje osvojeno je u kategoriji turizma i ugostiteljstva za produkciju trominutnog turističkog promotivnog filma o Zagrebu pod nazivom „Zagreb – ritam grada“ u režiji Marka Vrdoljaka.

Nagrade je dodijelio direktor festivala, g. Antonio Primiceri, a nazočne je pozdravio i počasni predsjednik festivala g. Antonio Conte.

Međunarodni sajam turističkog filma Lecce održava se tradicionalno jednom godišnje još od daleke 1962. i ove je godine obilježio svoju 50 obljetnicu pod pokroviteljstvom predsjednika Giorgia Napolitana, te uz sudjelovanje više od 60 svjetskih zemalja kroz selekciju više od 350 različitih turističkih filmova.

Turistička zajednica grada Zagreba iznimno je zadovoljna postignutim uspjehom koji pokazuje da, osim posjetitelja, i struka prepoznaje odlike Zagreba, te cijeni ove nagrade kao posebno priznanje za trud i profesionalni rad uložen u promicanju Zagreba kao turističke i kongresne destinacije.



Pisane vijesti