Inovativna web stranica u službi promidžbe turizma

Slika /arhiva/120813-nin-w1.jpg

S ciljem poboljšanja promidžbe, Turistička zajednica grada Nina, europske destinacije izvrsnosti, u suradnji s tvrtkom Fer projekt iz Zadra, pokrenula je inovativnu web stranicu kojom posjetitelje vodi kroz bogatu prirodnu i kulturnu baštinu prvog hrvatskog kraljevskog grada.

Na adresi www.nin.hr posjetitelji mogu pronaći zanimljive opise i blizu osam stotina prekrasnih fotografija, puno informacija o ponudi destinacije i čitav niz korisnih informacija o smještaju, događanjima i ostalim zbivanjima.

Posjetitelji se s lakoćom mogu snalaziti među rubrikama koje između ostalog donose informacije o Ninu danas, njegovoj povijesti, o tome kako doći do Nina, nagradama i priznanjima, članstvu u europskim udrugama, okruženju i izletima, kalendaru događanja, aktivnom odmoru, zabavi i gastronomiji, kao i o blagdanu Gospe od Zečeva i tradicijskom hodočašću, manifestacijama Ninska šokolijada i Festival sunca i svjetlosti u crkvi sv. Križa. Također, ovdje su i podaci o smještaju u Zaton Holiday Resortu, Kampu Zaton, aparthotelu i privatnom smještaju.

Predstavljena je prirodna baština, pješčane plaže, istaknuta je kakvoća mora, ljekovito blato, sol, rijetke i endemične biljke i ptičji svijet. U rubrici kulturna baština izdvajaju se jedinstvene crkvice sv. Nikole i sv. Križ, crkve sv. Anselma i sv. Ambroza, Višeslavova krstionica, tekst i slova glagoljice, podaci o  starohrvatskom brodu Condura Croatica  i antičkom brodu Serilia Liburnica. Posebne rubrike posvećene su slavnim osobama hrvatske povijesti i Nina: Grguru Ninskom, knezu Branimiru, pjesniku Petru Zoraniću Ninjaninu, kao i ostale zanimljivosti. Na stranicama su također postavljene upute za iznajmljivače, on-line prijava gostiju, upute za vlasnike kuća ili stanova za odmor, informacije za turiste, razni propisi u turizmu i drugo.

Od proljeća ove godine, vlasnici tzv. pametnih telefona mogu se služiti uslugama mobilnog vodiča, a TIC je organizirao besplatan pristup Internetu za svakog gosta Nina. Za sve turiste su pripremljeni info materijali o kraljevskom Ninu, uz hrvatski na još 19 svjetskih jezika: engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, poljskom, češkom, slovenskom, španjolskom, portugalskom, nizozemskom, ruskom, japanskom, bugarskom, slovačkom, mađarskom, švedskom, danskom, norveškom i finskom jeziku.



Pisane vijesti