Ilok domaćin 3. Generalne skupštine međunarodne asocijacije Dunavski centar za kompetenciju

Slika /arhiva/danube-comp-c.jpg

Generalna skupština međunarodne asocijacije Dunavski centar za kompetenciju - Danube competence center (DCC), održava se 6. i 7. prosinca 2011. godine u Iloku.

Dunavski centar za kompetenciju - Danube competence center (DCC) asocijacija je osnovana na inicijativu i uz sufinanciranje  njemačkog GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) za područje zemalja donjeg Podunavlja s ciljem unapređenja i mrežnog rada na polju turizma, ekologije-okoliša, marketinga i drugo.

Članovi DCC-a su javne, privatne, nevladine i druge organizacije iz Hrvatske, Ukrajine, Srbije, Bugarske, Rumunjske, Austrije, Njemačke i Moldavije. Jedna od osnovnih zadaća DCC-a je  doprinos razvoju održivog turizma u Podunavlju kroz iniciranje i provedbu relevantnih projekata, izgradnju kapaciteta u turizmu i promicanje visokih standarda kvalitete turističkih usluga / proizvoda.

Na Skupštini će se osim o redovitim, općenitim točkama vezanim uz rad DCC-a tijekom 2011. godine razgovarati i o budućim, novim aktivnostima asocijacije ili pojedinih područja, te drugim temama od interesa. Gost Skupštine izvan područja članstva bit će František Stano, deputy  CEO Slovačke nacionalne turističke organizacije.

Područje Iloka, ali i Srijema učlanjeno je u DCC kroz Ured za međunarodnu suradnju (TINTL) i stručnu podršku TZ Ilok.



Najave