Hrvatski turizam na sajmovima i prezentacijama u ožujku

Slika /arhiva/Croatia-ll-www.jpg

Hrvatska turistička zajednica u ožujku nastavlja intenzivno s promidžbenim aktivnostima na najvažnijim europskim i svjetskim turističkim sajmovima. Početkom ožujka, hrvatska turistička ponuda bit će predstavljena na sajmovima Boot u Tullnu i Utazas u Budimpešti od 1. do 4. ožujka. Gotovo istodobno započinju sajmovi Reiseliv u Oslu te Times Travel Show u New Yorku, koji će se održati od 2. do 4. ožujka 2012. godine.

Uoči prezentacije hrvatske turističke ponude na sajmu Times Travel Show u New Yorku, 1. ožujka, HTZ u suradnji s TZ Kvarnera, TZG Zagreba i TZG Dubrovnika u hotelu Roosvelt organizira poslovnu radionicu i prezentaciju. Niko Bulić, v.d. direktora Glavnog ureda HTZ-a održat će prezentaciju opće turističke ponude, dok će ponude turističkih potencijala gradova Zagreba i Dubrovnika te regije Kvarner, s naglaskom na Opatiju, prezentirati njihovi predstavnici.

U svojoj će prezentaciji Bulić predstaviti Hrvatsku kao očuvani lijepi dio europskog Mediterana, koji je uspio sačuvati autentičnost, ambijentalnost, način života te ima dobru eno-gastronomsku ponudu i izuzetno vrijednu kulturnu i prirodnu baštinu. Također, bit će prikazani promidžbeni filmovi Hrvatske, Zagreba, Opatije i Dubrovnika, a za medije i turističke agente priređeni su promidžbeni materijali i press mape.

Nakon prezentacija, uslijedit će poslovna radionica kojoj će nazočiti više od 50 američkih te 20-tak hrvatskih turističkih djelatnika. Bit će to ugodna prigoda da se američke partnere upozna s novostima turističke ponude, kao i za razmjenu iskustava u izravnom kontaktu s predstavnicima hotela i agencija iz Hrvatske.

Nadalje, slijede nastupi na sajmu ITB u Berlinu od 7. do 11. ožujka, MAP u Parizu od 15. do 18. ožujka, MITT u Moskvi od 21. do 24. te na UITT u Kijevu od 28. do 30. ožujka 2012. godine.

Pored sajamskih nastupa tijekom ožujka 2012. godine, bit će održane još dvije poslovne radionice, i to u Ljubljani 1. ožujka te 15. ožujka u Beogradu.



Pisane vijesti