Hrvatski dan u Barceloni

Slika /arhiva/barcelona-ww.jpg

Manifestacija "Hrvatski dan u Barceloni" u organizaciji Hrvatske turističke zajednice održat će se danas u hotelu „Palace“. Ovaj važan događaj za hrvatski turizam okupit će po prvi puta turističke djelatnike iz Hrvatske i Španjolske na zajedničkom workshopu.

Nakon workshopa uslijedit će konferencija za novinare i prezentacija hrvatske turističke ponude koju će održati direktor Glavnog ureda HTZ-a, Niko Bulić. Hrvatski dan bit će zaključen svečanim programom, na kojem će nazočiti španjolski turoperatori, novinari, uvaženi gosti iz javnog i društvenog života Barcelone.

Za vrijeme hrvatske večeri bit će prikazan film Hrvatske turističke zajednice „Mediteran kakav je nekad bio“, a za dobar ugođaj pobrinut će se Dražen Žanko i klapa Maestral.

U cilju što kvalitetnije promidžbe na španjolskom tržištu HTZ proteklih mjeseci nastupa na svim važnijim turističkim sajmovima diljem Španjolske, a u tijeku su i pripreme za otvorenje Predstavništva u Madridu. Po prvi puta provodi se kampanja oglašavanja kako bi se osigurala prepoznatljivost Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije, a brojni napisi u turističkim magazinima dokazuju sve veći interes Španjolaca za našu zemlju. Tome u prilog ide činjenica kako će se i godišnji kongres španjolskih turističkih agencija održati upravo u Hrvatskoj s oko 300 sudionika koji će boraviti na području Kvarnera, Istre i Dubrovnika u razdoblju od 15. do 20. listopada ove godine. 



Pisane vijesti