Hrvatska turistička ponuda predstavljena u Norveškoj i Litvi

Slika /arhiva/Croatia-ll-www.jpg

Hrvatska turistička ponuda uspješno je predstavljena na turističkom sajmu „REISELIV“ u Norveškoj. Na površini od 18.000 m2 od 2. do 4. ožujka 2012. godine predstavilo se 382 izlagača iz 70 zemalja. Na štandu Hrvatske turističke zajednice veličine 40m2 uz opću turističku ponudu predstavili su se i suizlagači: Turistička zajednica grada Zagreba i turistička agencija Kompas Zagreb.

Štand HTZ-a posjetili su veleposlanik RH u Norveškoj, Mario Horvatić te brojni predstavnici svjetskih turističkih tvrtki i turoperatora s kojima su ostvareni poslovni kontakti s ciljem promidžbe hrvatske turističke ponude na ovom emitivnom tržištu. Sajam je posjetilo oko 20.000 posjetitelja.

Također, početkom ožujka je u Spektrum Areni u Oslu bila organizirana poslovna radionica u organizaciji sajma na kojem je Predstavništvo HTZ-a u Švedskoj predstavilo hrvatsku turističku ponudu mnogobrojnim agentima i predstavnicima turoperatora, a prema informacijama organizatora na radionici je bilo više od 300 predstavnika agencija i turoperatora.

Predstavništvo HTZ-a u Švedskoj istovremeno je nastupilo i na turističkom sajmu „VIVATUR“ u Vilniusu. Na površini od 3454 m2 predstavilo se 192 izlagača iz 15 zemalja.

Sajam je posjetilo 16.300 posjetitelja. Štand Hrvatske turističke zajednice bio je vrlo dobro posjećen, a dokaz atraktivnosti Hrvatske na Litvanskom tržištu je i nagrada koju je Predstavništvo HTZ-a u Švedskoj dobilo od sajma u kategoriji „Najzanimljivije strano odredište u 2012. godini.”



Pisane vijesti