Hrvatska na turističkoj burzi ITB u Berlinu

Slika /arhiva/ITB-logo_solo.jpg

Međunarodna turistička burza ITB 2007. namijenjena prvenstveno turističkim profesionalcima održat će se u razdoblju od 7. – 11. ožujka 2007. godine u Berlinu.

Kao i svake godine, prva dva dana rezervirana su za poslovne posjetitelje, a ostali za široku publiku. Na ovogodišnjem ITB-u u prostoru od 150 000 m2 izlagat će 10.000 izlagača iz 180 zemalja svijeta, a zemlja partner je Indija.

Hrvatska turistička zajednica svoju ponudu predstavlja na štandu veličine 300 m2, a osim opće turističke ponude predstavlja se i 20 turističkih tvrtki i turističkih zajednica iz Hrvatske.

U srijedu, prvi dan održavanja sajma, 7. ožujka s početkom u 12 sati konferenciju za novinare održat će državni tajnik za turizam Zdenko Mičić i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

Također, na štandu HTZ-a 8. ožujka s početkom u 13 sati, potpisat će se ugovor o ispitivanju čistoće i kakvoće mora između ADAC-a i HTZ-a.

Dodjela nagrada u organizaciji Pacific Area Travel Writers Association (PATWA) održat će se 9. ožujka, na kojoj će Dubrovnik dobiti nagradu u kategoriji „Dubrovnik as heritage city“, a nagradu će preuzeti gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica.

PATWA je najveća svjetska organizacija koja okuplja turističke novinare i putopisce iz 70 zemalja svijeta i prema njihovoj ocjeni Dubrovnik je zaslužio mjesto najboljeg centra kulturne baštine svijeta, što je izuzetno priznanje dubrovačkom i hrvatskom turizmu.



Pisane vijesti