Hrvatska delegacija na Konferenciji o turizmu i promociji trgovine i gospodarske suradnje EXPO 2016-Ningbo

Slika /arhiva/mint_ningbo1.jpg

Pomoćnica ministra turizma, Olivera Shejbal u Ningbou se, povodom sudjelovanja hrvatske delegacije na konferenciji o turizmu i promociji trgovine i gospodarske suradnje EXPO 2016-Ningbo, održane od 8. do 12. lipnja i predvođene pomoćnikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Alenom Gospočićem, susrela sa zamjenikom ministra trgovine Narodne Republike Kine, Zhong Shanom. Pomoćnica ministra Shejbal istaknula je izuzetno dobru i kvalitetnu suradnju u području turizma koja se ostvaruje s kineskom stranom: potpisani Sporazum i Memorandum o turističkoj suradnji, te suradnju u sklopu Svjetske turističke organizacije i inicijative Kina+16. Naglasila je također značaj nedavnog posjeta direktora CNTA, Li Jinzaoa Republici Hrvatskoj i službeni susret kojeg je imao s ministrom turizma Republike Hrvatske, Antonom Klimanom.

Pomoćnica ministra turizma, Olivera Shejbal u Ningbou se, povodom sudjelovanja hrvatske delegacije na konferenciji o turizmu i promociji trgovine i gospodarske suradnje EXPO 2016-Ningbo, održane od 8. do 12. lipnja i predvođene pomoćnikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Alenom Gospočićem, susrela sa zamjenikom ministra trgovine Narodne Republike Kine, Zhong Shanom.

Pomoćnica ministra Shejbal istaknula je izuzetno dobru i kvalitetnu suradnju u području turizma koja se ostvaruje s kineskom stranom: potpisani Sporazum i Memorandum o turističkoj suradnji, te suradnju u sklopu Svjetske turističke organizacije i inicijative Kina+16. Naglasila je također značaj nedavnog posjeta direktora CNTA, Li Jinzaoa Republici Hrvatskoj i službeni susret kojeg je imao s ministrom turizma Republike Hrvatske, Antonom Klimanom.

Pomoćnica Shejbal izrazila je želju Hrvatske za intenzivnijom suradnjom u području turizma, posebice u području promocije i investicija te pozvala zamjenika ministra trgovine Zhong Shana da posjeti Republiku Hrvatsku. Zamjenik ministra trgovine Zhong Shan ocjenjuje da postoji veliki potencijal za jačanje suradnje u području turizma te također vidi mogućnosti suradnje u promociji i investicijama. Pomoćnica ministra Shejbal sudjelovala je u službenom otvorenju sajma, obišla hrvatske predstavnike i održala bilateralni sastanak s potencijalnim kineskim investitorima, tj. poslovnim partnerima zainteresiranim za suradnju s Republikom Hrvatskom.

Na početku konferencije o suradnji u području turizma i razmjeni iskustava Kine sa zemljama Srednje i Istočne Europe, pomoćnica ministra Shejbal govorila je o suradnji Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine i potencijalima za njeno intenziviranje u budućnosti, uz dvije video projekcije turističkih potencijala Hrvatske te dala intervju za jednu od vodećih kineskih TV kuća.

Načelnica sektora za međunarodnu suradnju Mirela Grgurić, tijekom konferencije, održala je prezentaciju s prikazom hrvatskih turističkih potencijala i aktivnosti koje poduzima Ministarstvo turizma kao nadležno tijelo.

Zaključno, može se naglasiti znatan interes kineske strane za intenziviranjem suradnje u području turizma, posebice na području promocije, gdje se pojačanim djelovanjem svih institucija, Hrvatska treba nastaviti promovirati kako bi bila prepoznatljiva na ovom značajnom i velikom turističkom tržištu.



Pisane vijesti