Hoteli Makarska s 19 posto većom dobiti

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

Jedna od najvažnijih hotelskih tvrtki Makarske rivijere, Hoteli Makarska prvih devet mjeseci ove godine završili su s dobiti od 18,1 milijuna kuna, što je 19,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće te tvrtke.

  Ukupni prihod Hotela Makarska za devet mjeseci ove godine iznosio je 65,3 milijuna kuna ili 5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pri čemu su poslovni prihodi iznosili gotovo 64 milijuna kuna i bili 5,2 posto viši.

Porast prihoda pratio je blagi rast ukupnih rashoda, od 0,3 posto, na 47,2 milijuna kuna, što se objašnjava nešto većim poslovnim i manjim financijskim rashodima u odnosu na prošlu godinu, uslijed smanjenja dugoročnih kreditnih obveza.

U izvješću se ističe i 2,4-postotno smanjenje materijalnih troškova, na 16,7 milijuna kuna, dok su troškovi osoblja porasli za 3,7 posto, na 17 milijuna kuna zbog povećanja plaća i većeg broja prosječno zaposlenih tijekom ove godine. Za 5 posto, na 6,63 milijuna kuna, porasli su i troškovi amortizacije, zbog ulaganja u panoramski lift hotela Dalmacija.

Hoteli Makarska u većinskom su državnom vlasništvu i više godina čekaju privatizaciju. Krajem rujna imali su  304 zaposlenih, od kojih stalnih 143 te 161 sezonca.

(Hina) 



Pisane vijesti