Ekološka akcija 'Neka moja Istra blista'

Slika /arhiva/istarska-zugif

"Od duba do mjesta vodi te bijela cesta", moto je ovogodišnje 12. po redu ekološke akcije "Neka moja
Istra blista", koja je predstavljena na današnjoj konferenciji za novinare u uredu Turističke zajednice Istarske županije.  

Predsjednik istarske turističke zajednice Tomislav Popović je ustvrdio kako je  akcija, koja će trajati do 21. lipnja, kompatibilna s akcijom Hrvatske turističke zajednice pod nazivom "Volim Hrvatsku". 

U sklopu akcije "Neka moja Istra blista" sve turističke zajednice u Istri provest će razne akcije i aktivnosti kojima je cilj očuvanje i stvaranje prepoznatljivog i privlačnog turističkog okruženja i čistog okoliša, zaštitu objekata prirode, uređenje biciklističkih staza te edukaciju stanovništva.

Zahvaljujući akciji koja traje punih 12 godina, Istra je čišća, uređenija i ljepše izgleda. To iz godine u godinu potvrđuju i pohvale inozemnih turista koji kod odabira destinacije puno pozornosti posvećuju čistoći okoliša, istaknuo je direktor Turističke zajednice Istarske županije Marino Brečević.

Ukupno je za akciju izdvojeno 275 tisuća kuna od čega je Hrvatska turistička zajednica osigurala 85 tisuća kuna, istarska turistička zajednica 90 tisuća, a sponzori 100 tisuća kuna. U sklopu promotivnih akcija izrađeno je 509 jumbo plakata, 1.500 običnih plakata a izrađen je i prigodan 'eko song' koji će se svakodnevno emitirati na svim istarskim radio postajama. (Hina)



Pisane vijesti